Delft - Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc | Regio15.nl

Delft - Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Delft - Een 90-jarige bewoonster van een woning aan de Prof. Burgershof werd dinsdag 9 september het slachtoffer van een babbeltruc.


Rond 17.00 uur die dag werd er bij de vrouw aangebeld en toen zij opendeed meldde zich een vrouw die aangaf van de thuiszorg te zijn. De vrouw wilde de bewoonster wat vragen stellen. Toen de bejaarde vrouw haar nietsvermoedend binnenliet, wist de vrouw in een onbewaakt ogenblik haar sierraden mee te nemen.

Van de vrouw is het volgende signalement bekend:
Vrouw lengte 1.50 – 1.55 mtr lang, lichtgetinte huidskleur, half lang donkerhaar. Normaal postuur en de vrouw sprak gebrekkig Nederlands. Zij droeg een donkere broek.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.