Den Haag - Vijf aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen | Regio15.nl

Den Haag - Vijf aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen

Den Haag - Een rechercheteam van bureau De Heemstraat hield woensdag 17 september in de loop van de avond vijf verdachten aan in de leeftijd van 25 tot 32 jaar in een onderzoek naar verdovende middelen.


In drie woningen werden zoekingen verricht, hier troffen agenten grote hoeveelheden drugs, geld en een vuurwapen aan.

De politie ontving informatie dat de 31-jarige Hagenaar handelde in verdovende middelen. Onderzoek wees uit dat er inderdaad aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de verdachte handelt in verdovende middelen. Een Arrestatie Eenheid hield de man aan in een woning aan de Hulshorststraat. In deze woning troffen agenten nog vier mannen aan, ook zij werden aangehouden. In de woning troffen agenten een grote hoeveelheid drugs, geld en materialen om drugs te vervaardigen aan. Ook in twee andere woningen in Den Haag deden agenten zoekingen en troffen zij drugs en geld aan. In totaal hebben de drugs een geschatte straatwaarde van 400.000 euro.

De verdachten zullen vrijdag worden voorgeleid.

Drugs            Aangetroffen geld

Aanpak van hotshots

Bureau De Heemstraat richt zich al langer op het aanpakken van criminele knooppunten en zogenaamde negatieve rolmodellen in de wijk. Steeds weer blijkt tijdens onderzoeken dat criminelen met elkaar in verbinding staan en hun status in de wijk verdienen dankzij hun criminele activiteiten. De aangehouden 31-jarige Hagenaar is een bekende in de wijk. Met de aanhouding is een belangrijke schakel in een netwerk van criminelen aangehouden. Het is belangrijk keer op keer te laten zien dat misdaad niet loont. Doel van de aanpak is het van de straat halen van zowel overlastgevende jongeren als personen die een negatief voorbeeld zijn voor de bewoners in de wijk. Het zijn vaak die negatieve voorbeelden die zich bezighouden met veel vormen van criminaliteit waaronder drugscriminaliteit en bijvoorbeeld woninginbraken.