Den Haag - Meldingen brengen politie naar gloednieuwe hennepkwekerij | Regio15.nl

Den Haag - Meldingen brengen politie naar gloednieuwe hennepkwekerij

Den Haag - Dankzij een aantal (anonieme) meldingen trof de politie op dinsdag 2 december verschillende hennepkwekerijen aan in twee panden op de Hollanderstraat.


Enkele kwekerijen waren nog in opbouw, bij andere werden daadwerkelijke stekken en planten aangetroffen.

Eind oktober ontving de politie de melding dat er vermoedelijkeen hennepkwekerij zou zitten in één van de betreffende panden. Op dat momentwerd er een onderzoek ingesteld, maar er werden te weinig tekenen/bewijzenaangetroffen voor het aanwezig zijn van een hennepkwekerij. Begin decemberontving de politie een anonieme tip over hetzelfde pand. Wederom werd eronderzoek verricht.

In de twee panden werden verschillende ruimtes aangetroffen methennepkwekerijen. In enkele ruimtes bleek de kwekerij nog in opbouw, in eenandere ruimte werden een kleine 900 stekjes aangetroffen en tevens ruim 120moederplanten. De twee panden bleken met elkaar verbonden te zijn. Opvallend wasdat alle goederen in het pand gloednieuw waren. Dat wijst er vermoedelijk op datde hennepkwekerij pas net was opgebouwd.

De politie heeft alle goederen om hennep mee te kweken in beslaggenomen en vernietigd evenals de hennepplanten en –stekken. De politie stelt eenonderzoek in naar de eigenaar van de panden en de planten.