Delft - Valse overvalmelding leidt tot inzet politie | Regio15.nl

Delft - Valse overvalmelding leidt tot inzet politie


Delft - Politieagenten hielden zondag 14 december een 15-jarig meisje aan die kort daarvoor een valse overvalmelding had doorgegeven.

Politieagenten onderzochten om 20.05 uur een melding waarbij sprake zou zijnvan een gewapende overval op de Mac Donalds aan de Paradijspoort/Molslaan. Opdatzelfde moment vonden in de regio Den Haag nog twee gewapende overvallenplaats. De melder gaf daarbij een goed signalement van de overvaller die nog inde zaak aanwezig zou zijn. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en nameneen strategische positie in rond het pand. Zij zagen op het terrein een manlopen die aan het signalement voldeed. Hij werd door de agenten gesommeerd testoppen en direct onder schot genomen. De man gaf zich direct over en kon wordenaangehouden. Al snel bleek dat het een valse melding betrof. De man ging meenaar het politiebureau waar agenten hem de situatie uitlegden en de man nazorgaanboden. De melding was vermoedelijk gedaan door een groep jongeren die eerderop de dag met de man oneindigheid hadden gehad vanwege een gestolen fiets.

Aanhouding melder

De politie nam de zaak direct hoog op en onderzocht de melding. Die leidde deagenten naar een 15-jarige meisje uit Delft. Zij werd direct aangehouden en depolitie maakte proces-verbaal tegen haar op wegens het nodeloos alarmeren en hetdoen van een valse melding.