Delft, Apeldoorn - Ruim 3000 kilo zwaar vuurwerk in Apeldoorn en Delft aangetroffen | Regio15.nl

Delft, Apeldoorn - Ruim 3000 kilo zwaar vuurwerk in Apeldoorn en Delft aangetroffen


Delft, Apeldoorn - Het Vuurwerk- en Autobrandstichtingenteam van de politie-eenheid Den Haag heeft dinsdag 9 december tijdens een actiedag in een rechercheonderzoek naar handelaren in professioneel vuurwerk drie verdachten aangehouden en ruim 3000 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen.

De recherche had informatie verkregen over de handel in het vuurwerk en kwameen 19-jarige verdachte uit Delfgauw op het spoor. Deze verdachte reed diedinsdag met een bestelbus naar Apeldoorn. Daar werd vermoedelijk professioneelvuurwerk in de bus geladen. Het Vuurwerk- en Autobrandstichtingenteam en deVerkeersdienst van de Landelijke Eenheid hebben de man uit Delfgauw en een43-jarige man, een bijrijder, uit Delft aangehouden. In de bus zat 630 kiloillegaal vuurwerk.

Vuurwerk in bus

Vuurwerk in loodsen

In Apeldoorn werd de vermoedelijke leverancier van het vuurwerk, een53-jarige man uit die plaats, aangehouden. Na de aanhouding werd direct eenonderzoek in zijn loods ingesteld. In de loods werd ruim 1200 kilo professioneelvuurwerk aantroffen, hoofdzakelijk Chinese rollen en grote vuurpijlen. Ook inDelft werd een garagebox van de 19-jarige verdachte onderzocht. Daar werd nogeens 1200 kilo professioneel vuurwerk, Chinese rollen en flowerbeds, in beslaggenomen.

Alle drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vuurwerk in loods      Vuurwerk