Goes - Dievegge aangehouden voor serie zakkenrollen | Regio15.nl

Goes - Dievegge aangehouden voor serie zakkenrollen


Goes - De politie heeft een vrouw aangehouden, die verdacht wordt van zestien zaken van zakkenrollen in de provincies Zeeland (1x), Zuid-Holland (5x) en Noord-Brabant (10x) in de periode 2012 tot 2013.

Het onderzoek startte in maart 2013 in Goes. Hierbij werd een oudere  vrouwbestolen van haar portemonnee. Met behulp van camerabeelden werd de35-jarige vrouw uit Breda herkend. Uit het politieonderzoek kwamen meerderezaken naar voren waarvan zij werd verdacht. Dit betroffen allemaal zaken vanzakkenrollen. De slachtoffers waren allemaal oudere mensen. Meestal werd in eenwinkel de pincode afgekeken, waarna de portemonnee werd gestolen. Met de bankpaswerd vervolgens geld opgenomen. In de zestien zaken werd in totaal 51.000 euroopgenomen met de gestolen bankpassen.

Arrestatiebevel

Omdat de vrouw in Nederland onvindbaar was, werd door de Officier vanJustitie een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd. Ze werd vervolgens inServië aangehouden en woensdag jl. naar Nederland overgebracht. Ze is in hetpolitiecellencomplex Torentijd in Middelburg ingesloten. Vandaag (vrijdag) wordtze voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Wees alert op zakkenrollers

De politie vraagt aan het winkelend publiek, de winkeliers en met name dekassabedienden nog steeds alert te zijn. Van deze vorm van zakkenrollen zijnvaak oudere mensen het slachtoffer. Bij de kassa's kijken de zakkenrollers eerstde pincode af. Ze gaan dicht op het slachtoffer staan. Meestal wordt hetslachtoffer buiten de winkel aangesproken, waarna de portemonnee wordtontvreemd. Met de gestolen bankpas en de pincode wordt vervolgens direct geldopgenomen. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112.