Den Haag - Kleine kwekerij, forse schade | Regio15.nl

Den Haag - Kleine kwekerij, forse schade

Den Haag - Een kwekerij met zo’n 70 hennepplanten heeft grote waterschade veroorzaakt in de Thorbeckelaan. Agenten zagen in de woning 5 cm diep water op de vloer. De combinatie van water en stroom leverde een gevaarlijke situatie op. Ook de onderliggende woning liep waterschade op.


Een melding van wateroverlast was voor de agenten de aanleidingom de woning binnen te treden. In de hennepkwekerij zagen ze een laag water van5cm diep staan. Het elektriciteit kon niet worden afgesloten, dus de brandweerwerd direct gealarmeerd. De combinatie van water en stroom leverde eengevaarlijke situatie op. Nadat de elektriciteit was afgesloten, kon de brandweerhet water uit de woning pompen. Ook de onderliggende woning liep waterschade op.De politie heeft de kwekerij ontmanteld en onderzoekt wie er verantwoordelijk isvoor de kwekerij.

Altijd melden

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risicoop brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden metillegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Het is daarom van groot belang dat u depolitie informeert als u het vermoeden heeft van een hennepkwekerij. Dit kan via0900-8844 of de anoniem tiplijn van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.