Delft - Drie personen aangehouden bij hennepkwekerij op de Kalfjeslaan | Regio15.nl

Delft - Drie personen aangehouden bij hennepkwekerij op de Kalfjeslaan


Delft - De politie hield maandag 15 december drie personen aan op de Kalfjeslaan in Delft op verdenking van het kweken van hennep. In hun woning werden ruim 500 hennepplanten aangetroffen.

Uit onderzoek werd duidelijk dat er in de betreffende woning mogelijk eenhennepkwekerij aanwezig was. Agenten betraden de woning en troffen in tweeruimtes daadwerkelijk hennep aan. In één kamer bleken 240 hennepplanten testaan, in een andere kamer werden 270 hennepplanten aangetroffen. Deze warenrijp voor de oogst. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd, evenals degoederen die nodig zijn voor het kweken van hennep. Ook werd diefstal van stroomgeconstateerd.

In en net buiten de woning werden de drie bewoners aangehouden, een 44-jarigevrouw en 48- en 22-jarige mannen. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijenzijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank.Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijkesituaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft uvermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op tenemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel danmet de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.