Den Haag - Ketting kwijt na wisseltruc | Regio15.nl

Den Haag - Ketting kwijt na wisseltruc

Den Haag - Een 77-jarige Hagenaar denkt een volgende keer wel twee keer na voordat hij iemand de weg wijst. Nadat hij woensdag een vrouw behulpzaam was, bleek zijn ketting van zijn hals te zijn gestolen. De recherche is op zoek naar informatie.


Het slachtoffer liep woensdag 17 december omstreeks 15.00 uur over deNunspeetlaan toen hij vanuit een zilverkleurige Mercedes met een Duits kentekengeroepen werd. In de auto zater achterin twee vrouwen en voorin twee mannen.Hoewel de man aanvankelijk door wilde lopen, besloot hij toch uit beleefdheidgehoor te geven aan hun verzoek. Eén van de vrouwen achterin de auto had eenstratengids op schoot enhing -half Duits/Engels sprekend- een verhaal op overeen zieke vader en dat zij het ziekenhuis zochten. Ze vrouw probeert de hand vande man te kussen, maar het slachtoffer trok zijn hand terug. Nadat de man devier de weg heeft gewezen, wordt hij door de vrouw omhelsd. Als de auto isweggereden en het slachtoffer eveneens zijn weg vervolgt, ontdekt hij dat zijngouden schakelketting met een medaillon is omgewisseld door een ketting die nietvan hem is.

Van de twee vrouwen op de achterbank is het volgende signalement bekend:
De vrouw die het woord deed was een blanke -mogelijk Oost-Europese- vrouw van 25tot 30 jaar oud. Zij had een bol gezicht en donker, sluik haar.
De vrouw die naast haar zat was ongeveer 40 jaar oud en had mogelijk goudentanden in haar bovengebit.

Heeft u dinsdag iets gezien van de zilverkleurige Mercedes met Duits kentekenof de twee mannen en twee vrouwen die in de auto zaten? Bent u wellicht ook doorhet stel aangesproken? Neem dan contact op met de recherche van BureauZuiderpark via nummer 0900-8844.