Delft - Twee verdachten aangehouden voor bedreigingen | Regio15.nl

Delft - Twee verdachten aangehouden voor bedreigingen


Delft - De recherche in Delft hield woensdag 17 december twee verdachten aan op verdenking van het plegen van meerdere bedreigingen, afpersingen en diefstallen. De politie vermoedt dat ze meer op hun kerfstok hebben en doet daar onderzoek naar.

Een 16-jarige Honselersdijkse deed op 14 oktober aangifte nadat zij bij eenbushalte op de Westlandseweg in Delft met geweld was beroofd van haar telefoon.Naar aanleiding van de aangifte, startte de recherche een onderzoek, waarin deidentiteit van de nu aangehouden verdachten naar voren kwam.

Gaande het onderzoek kwamen bij de recherche inmiddels zes aangiftes vanbedreiging, afpersing en diefstal door een aantal jonge verdachten in debinnenstad van Delft. De daders zijn door hun bedreigende manier van handeleneen plaag voor hun veelal jonge slachtoffers, die dusdanig bang zijn dat ze vaakgeen aangifte durven te doen. De recherche denkt met de aanhouding van hettweetal in ieder geval zes zaken op te lossen, maar sluit niet uit dat er meerslachtoffers zijn. Ook gaat het onderzoek naar mogelijke mededaders onverminderdverder.

De woensdag aangehouden verdachten worden vrijdagmiddag 19 decembervoorgeleid aan een rechter-commissaris die zal bepalen of hun voorlopigehechtenis verlengd wordt.

Ook slachtoffer?

Voor het onderzoek en de vervolgens van de verdachten is het belangrijk datslachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, zich bij de politie melden.Ben je zelf slachtoffer geworden en heb je nog geen aangifte gedaan? Neem dancontact op met de politie, bijvoorbeeld door 0900-8844 te bellen, de wijkagentaan te spreken of een twittercop een bericht te sturen.