Delft - Beschonken automobilist veroorzaakt ongeval | Regio15.nl

Delft - Beschonken automobilist veroorzaakt ongeval

Delft - Een beschonken 19-jarige automobilist uit Wateringen veroorzaakte vrijdag 19 december om 01.30 uur op de Oudraadtweg een ongeval, reed daarna door en werd vervolgens door de politie aangehouden.


Politieagenten die de melding onderzochten zagen over de Sebastiaansbrug deveroorzaker van het ongeval rijden. Toen zij de bestuurder aanspraken, bleek hijonder inlvoed van alcohol te verkeren. Hij moest mee naar het bureau en blies605 ug/l. De verdachte is beginnend bestuurder en voor deze categorieverkeersdeelnemers is de wettelijke grens van alcohol 88 ug/l. De man blies dusvijf keer de toegestane hoeveelheid. Hij zou bij het uitparkeren op deOudraadtweg twee andere auto’s hebben geraakt. Het rijbewijs werd ingevorderd ende politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Alcohol

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voorbeginnend bestuurders geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op88 ugl (=0,2 promille). Beginnend bestuurders zijn minder dan vijf jaar in hetbezit van een rijbewijs.

Bestuurlijke maatregel niet vrijblijvend
Boven een strafrechtelijke straf en boetes kan een overtreder een bestuurlijkemaatregel opgelegd krijgen. Dat varieert van een Educatieve Maatregel Alcohol enVerkeer (LEMA) tot een alcoholslotprogramma. Kosten moeten door de bestuurderzelf betaald worden. Die kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro. Kijk voor meerinformatie over de maatregelen op www.cbr.nl.