Den Haag - Porsche verraadt witwasser | Regio15.nl

Den Haag - Porsche verraadt witwasser

Den Haag - Een 39-jarige man die in een Porsche Panamera reed, werd door agenten gecontroleerd op de Hildebrandstraat in de nacht van zondag op maandag 22 december.


De bestuurder wordt verdacht van witwassen. Niet alleen de auto, maar ook een Rolex, 15.000 euro aan contant geld en twee nieuwe smartphones werden in beslag genomen.

Agenten controleerden de auto, met een Duits kenteken, en debestuurder. De 39-jarige automobilist, woonachtig in Den Haag, overhandigde eeneveneens Duits rijbewijs, maar had geen geldig verblijfsdocument. Omdat desituatie tal van vragen opriep bij de agenten, hielden ze de man aan opverdenking van witwassen. Hij werd voor onderzoek ingesloten op hetpolitiebureau, daar bleek dat hij een Rolex droeg en 15.000 euro en twee nieuwesmartphones op zak had. De Porsche Panamera, de Rolex en de twee smartphoneszijn in beslag genomen, omdat de politie vermoedt dat ze met crimineel geldgekocht zijn. Ook het geld werd in beslag genomen. De politie onderzoekt hoe deman aan het geld en de goederen is gekomen. Ook onderzoekt ze de verblijfsstatusvan de 39-jarige verdachte, die nog steeds vast zit.