Delft - Jeugdige inbrekers aangehouden | Regio15.nl

Delft - Jeugdige inbrekers aangehouden


Delft - Politieagenten hielden maandag 29 december om 17.00 uur op het Arthur van Schendelplein vier jeugdige inbrekers aan.

Agenten kregen van een getuige een melding dat vier jongens in een flat aanhet inbreken waren. Politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in. Ook depolitiehelikopter werd bij de zoektocht ingezet. Vanuit een woning werdenwaardevolle goederen naar beneden gegooid. In de flat troffen agenten vierinbrekers aan. De jongens, 13, 14 en 15 jaar en afkomstig uit Rijswijk en Delft,werden door agenten aangehouden.

Aantreffen goederen

In de bosjes troffen agenten verschillende breekwerktuigen engoederen zoals electronica en sierraden aan. Vermoedelijk zijn deze goederendoor de inbrekers naar beneden gegooid. Bij onderzoek aan de kleding van dejongens troffen agenten eveneens goederen aan die mogelijk van diefstalafkomstig zijn. In de omgeving van het Arthur van Schendelplein zijn de laatstetijd meerdere inbraken gepleegd. De recherche onderzoekt of de nu aangehoudenverdachten voor die inbraken verantwoordelijk zijn.

Donkere dagen offensief

De politie zet tijdens het donkere dagen offensief agenten in uniform enburgerkleding in om woninginbraken te voorkomen. Als de politiehelikopterbeschikbaar is wordt deze eveneens ingezet bij de zoektocht naar inbrekers. Zietu verdachte omstandigheden rond woningen dan kunt u hiervoor 112 bellen.