Den Haag, Nootdorp - Eerste hennepkwekerijen van 2015 opgerold | Regio15.nl

Den Haag, Nootdorp - Eerste hennepkwekerijen van 2015 opgerold

Den Haag, Nootdorp - De politie rolde in het nieuwe jaar de eerste twee hennepkwekerijen op. Een kwekerij met 500 planten werd in een pand aan de Startbaan in Nootdorp opgerold. Een tweede kwekerij werd aan het Watermunt in Den Haag geruimd.


In de twee panden werden verschillende ruimtes aangetroffen methennepkwekerijen. De politie heeft alle goederen om hennep mee te kweken inbeslag genomen en vernietigd evenals de hennepplanten en –stekken. De politiestelt een onderzoek in naar de eigenaar van de panden en de planten.

 

hennep

Hennepkwekerijen

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico opcelstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt allekweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samenmet partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst omhenneptelers af te straffen waar mogelijk. Daarnaast veroorzakenhennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank.Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijkesituaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wiju contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniemdoorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube