Identiteit slachtoffer bekend | Regio15.nl

Identiteit slachtoffer bekend

Den Haag - De identiteit van de vrouw die vrijdag 2 april door agenten zwaargewond in een woning werd aangetroffen en overleed is bekend. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw is niet de oorspronkelijke bewoonster van de woning aan de Haagse Zuidwal.


Politieagenten gingen die dag rond middernacht af op een melding en troffen de vrouw zwaargewond aan. Hun pogingen om haar leven te redden, mochten niet meer baten. Zij overleed korte tijd later. Een 52-jarige man en een 45-jarige vrouw die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Gezien de omstandigheden waaronder de vrouw werd aangetroffen, startte de politie direct een onderzoek. Rechercheurs van Forensische Opsporing deden het hele paasweekend sporenonderzoek in de woning.

Misdrijf

De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het even is gekomen. Onder leiding van een officier van justitie doet daarom een speciaal rechercheteam - een Team Grootschalige Opsporing - onderzoek.

Verdachten

De twee aangehouden verdachten zitten nog vast en worden momenteel gehord over hun mogelijke betrokkenheid bij het misdrijf.

Buurtonderzoek

De politie zet gedurende het Paasweekend het forensisch onderzoek in en om de woning voort. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken zou kunnen hebben met de dood van de vrouw, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Ook mensen die andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden opgeroepen zich te melden bij het rechercheteam, via 0900-8844.