Politieheli bij zoektocht naar inbrekers | Regio15.nl

Politieheli bij zoektocht naar inbrekers

Den Haag - Bij een zoektocht naar inbrekers zette de politie op maandagochtend een helikopter in. Drie onbekenden braken in bij een woning in de Henk Kompagnelaan even voor 04:30 uur en wisten te ontkomen. De politie vraagt getuigen zich te melden.


Een alerte omstander zag licht in een woning waarvan de bewoner niet thuis was en belde meteen de politie. De politie zette groot in en stuurde meerdere politie-eenheden naar het huis. Ook een politiehelikopter en een politiehond werden ingezet in de zoektocht naar de drie verdachten, die inmiddels de woning uitgevlucht waren.

De politie zocht in de omgeving naar de drie onbekende mannen, die mogelijk in een rode Volkswagen Polo of Golf waren weggevlucht. Hoewel agenten tijdens de zoektocht goederen aantroffen die mogelijk bij de inbraak betrokken waren, zoals een schroevendraaier, werden de drie verdachten niet meer gevonden.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien in de buurt van de woning in de Henk Kompagnelaan, mogelijk zelfs in de dagen voor de inbraak? Heeft u de verdachten zien wegvluchten, te voet of met een vluchtauto? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, ook als u andere informatie heeft die de politie kan helpen bij het onderzoek naar deze woninginbraak. Als u liever uw tip anoniem doorgeeft bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Preventie woninginbraken

Er zijn verschillende manieren om woninginbraken tegen te gaan. Zorg bijvoorbeeld altijd dat uw deur op slot zit en wanneer mogelijk ook op het nachtslot. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers kunnen ‘flipperen’ of ‘hengelen’. Met deze manier verschaft U de inbreker op vrij simpele manier toegang tot uw huis. Voor meer informatie voor inbraakpreventie zie

http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.