Poging tot beroving van bejaarde vrouw | Regio15.nl

Poging tot beroving van bejaarde vrouw

Den Haag - De recherche onderzoekt een poging tot beroving van een 85-jarige vrouw op zondagmiddag 17 mei. Dit gebeurde ter hoogte van de groenstrook, tussen de Laakkade en de Laakweg.


Lopend met haar rollator was de vrouw rond 13.30 uur op weg naar huis, nadat zij boodschappen had gedaan. Onderweg zag zij een man en een vrouw lopen op de Van Zeggelenlaan. Het tweetal ging zitten in het speeltuintje, in die groenstrook tussen de Laakkade en de Laakweg. Toen de bejaarde Haagse hen passeerde, deed de vrouw een greep in haar jaszak. In een reflex gaf de Haagse haar een elleboogstoot; samen met de man ging de vrouw er vervolgens rennend vandoor.

De politie onderzoekt de poging tot beroving en is op zoek naar getuigen: de man was donker getint, ongeveer 170 m lang, ongeveer 23 jaar oud, met normaal postuur en zwart (kroes)haar. Hij droeg een zwarte leren jas, een blauwe spijkerbroek en zwarte handenschoenen. De vrouw in met wie hij was, was eveneens donker getint. Ze was ongeveer 18 jaar, 1.65 m lang, met een bol gezicht, gezet postuur en zwart (kroes)haar in een paardenstaart. Ze droeg een wit met blauwe jas, een blauwe spijkerbroek met een witte riem.

(Her)kent u de man en vrouw aan de hand van hun signalemen of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche van Bureau Laak op 0900-8844.