Hagenaar met nepwapen krijgt boete | Regio15.nl

Hagenaar met nepwapen krijgt boete

Den Haag - Politieagenten hielden op zondagmiddag 14 juni een 17-jarige Hagenaar aan die een nepvuurwapen had. De jongeman zat bij een tramhalte aan de Zuiderparklaan toen hij werd gezien door een oplettende getuige. Na verhoor kreeg de verdachte een boete van 550 euro.


Agenten stelden meteen een onderzoek in toen de getuige melding deed van een jongeman met een vuurwapen. Ze vonden drie jongemannen waarvan een 17-jarige Hagenaar voldeed aan het opgegeven signalement. Toen het drietal werd gesommeerd hun zakken leeg te halen kwam het wapen tevoorschijn, de 17-jarige verdachte droeg het in zijn broeksband. Hij werd aangehouden en verhoord op het politiebureau, waarna hij een boete van 550 euro kreeg. Het nepvuurwapen, dat op een echt vuurwapen leek, wordt vernietigd.

Nepvuurwapens

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte (vuur)wapens, dat ze niet van echte wapens zijn te onderscheiden. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in bezit te hebben. Wie toch zo’n wapen aanschaft, loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.