Getuigen gezocht van beroving met geweld | Regio15.nl

Getuigen gezocht van beroving met geweld

Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld op het Johanna Westerdijkplein op zaterdag 13 juni. Een 25-jarige Leidenaar had voor het verkopen van een bril een afspraak gemaakt met een jongen. De politie wist op aangeven van de Leidenaar twee Hagenaars van 17 en 18 jaar aan te houden.


Nabij de pinautomaat ontstond een gesprek over de bril. Plotseling voegde een tweede jongen zich bij hen en stapten ze op de Leidenaar af waarna er een gevecht ontstond. De jongens zagen kans zijn spullen weg te nemen. De Leidenaar rende weg en nam daarna contact op met de jongen waar hij de verkoop mee had afgesproken om vooral zijn laptop terug te krijgen. De jongens eisten hiervoor geld en gingen weer akkoord om de Leidenaar hiervoor te ontmoeten. De Leidenaar had echter ook de politie gewaarschuwd die uiteindelijk de jongens wist aan te houden. De Leidenaar heeft zijn goederen weer terug. De verdachten worden dinsdag voorgeleid bij justitie.

De politie doet verder onderzoek en zoekt getuigen. Met name getuigen die tijdens het gevecht zouden hebben ingegrepen wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844.