Man aangehouden in Oosterhesselenstraat voor bedreigen agent | Regio15.nl

Man aangehouden in Oosterhesselenstraat voor bedreigen agent

Den Haag - Agenten hielden zaterdag 15 augustus omstreeks 1.20 uur een 20-jarige man Hagenaar aan op Oosterhesselenstraat nadat hij een agent tijdens het uitoefenen van zijn werk bedreigde.


Agenten gaven op de Hellendoornstraat een motorscooter een stopteken om hem te controleren. De bestuurder ging er direct vandoor en raakte hierbij meerdere voertuigen die daardoor beschadigden. Enkele omstanders maakten het werk van de agenten onmogelijk en blokkeerden de weg waardoor de agenten de achtervolging moesten staken. De ruit van het voertuig waarin de agenten reden werd ingeslagen. Eén agent rende achter de verdachte aan die betrokken was bij het inslaan van de ruit. Hij werd tegengehouden waardoor hij de verdachte niet aan kon houden.

De andere agent bleef bij het voertuig en werd daar belaagd door enkele getuigen. Meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse om de groep uit elkaar te krijgen. De bestuurder van de motorscooter wist te ontkomen. De politie hield een 20-jarige Hagenaar aan die één van de agenten tijdens zijn werk bedreigde. De man zit vast voor verhoor.

Geweld tegen politie

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Het Openbaar Ministerie verdubbelt in die gevallen waarbij sprake is van agressie of geweld tegen mensen de strafmaat.