Laatste serie foto's relschoppers | Regio15.nl

Laatste serie foto's relschoppers

Den Haag - Het rechercheteam dat de ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk onderzoekt, heeft de beschikking over camerabeelden van een groot aantal relschoppers.


Met de plaatsing van negen foto’s staat de vijfde en tevens laatste serie relschoppers vanaf nu online. Inmiddels is van elf van de eerder getoonde verdachten de identiteit bekend.

De politie heeft beelden van enkele tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden en is op zoek naar hun identiteit. Het gaat om personen die verdacht worden van openlijk geweld (bijvoorbeeld stenen gooien naar de politie), brandstichting, opruiing en diefstal (plundering van winkels). Betrokkenen kregen tot woensdag 29 juli de kans zich vrijwillig te melden bij een politiebureau. Op deze dag publiceerde de politie een serie van tien verdachten, vandaag is de vijfde serie bestaande uit negen foto’s van verdachten daaraan toegevoegd. Dankzij het plaatsen van de nu in totaal 49 foto’s is van elf verdachten de identiteit bekend geworden.

Betere beelden

In het onderzoek kijken rechercheurs niet alleen naar beelden waarop een strafbaar feit te zien is, maar worden ook andere beelden afgezocht naar beelden waarop de verdachten beter herkenbaar zijn. Aan de laatste serie van negen verdachten zijn daarom drie extra foto’s toegevoegd, van de verdachten NN 51, NN 62 en NN 105. Eerder werden foto’s toegevoegd van verdachte NN 16 en van de vermoeddelijk minderjarige verdachte NN 43.

Hoewel dit de laatste serie gepubliceerde foto’s betreft, wordt het onderzoek naar nog niet bekende verdachten voortgezet. De politie sluit niet uit dat in de toekomst wederom aandacht voor hun foto’s wordt gevraagd.

Klik hier om de beelden van de verdachten te bekijken.

Ongeregeldheden

Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt de politie de ongeregeldheden in de Schilderswijk op maandag 29 juni, dinsdag 30 juni, woensdag 1 juli en donderdag 2 juli. Er zijn tientallen personen aangehouden en inmiddels zijn er ook al meerdere relschoppers voor de rechter verschenen en bijna allemaal zijn zij veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen.