Hagenaar op heterdaad gepakt na babbeltruc | Regio15.nl

Hagenaar op heterdaad gepakt na babbeltruc

Den Haag - Een 35-jarige man werd op heterdaad aangehouden toen hij met een gestolen bankpas geld probeerde te pinnen. Hij maakte de pinpas buit bij een babbeltruc kort daarvoor. Hij stal de pas van een 79-jarige vrouw op woensdagavond 9 september in de Gerrit van der Veenstraat.


Agenten zagen de 35-jarige een flatgebouw in de Gerrit van der Veenstraat binnen gaan. Even later kwam hij rennend naar buiten en ging regelrecht naar een pinautomaat. Daar controlereerden agenten hem en bleek hij een gestolen pinpas te hebben. Hij was hem gelukt om de pas van een 79-jarige vrouw te stelen met een babbeltruc. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt ook zijn betrokkenheid bij eerdere babbeltrucs. Hij wordt ervan verdacht met verschillende smoezen van bejaarde slachtoffers bankpassen te stelen en daarmee geld te pinnen.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.