Drie gewonden bij aanrijding met automobilist | Regio15.nl

Drie gewonden bij aanrijding met automobilist

Den Haag - Twee fietsers en een scooterrijdster raakten gewond bij een ongeval op de Middachtenweg op donderdagmiddag 10 september.


De drie werden aangereden door een automobilist die tijdens het rijden onwel was geworden. De 48-jarige bestuurder verliet de plaats van het ongeval, maar meldde zich later op het politiebureau waar hij direct werd aangehouden. Een 65-jarige fietsster raakte zwaargewond.

Meerdere omstanders schoten de slachtoffers meteen te hulp. Hulpdiensten namen de zorg van hen over en brachten de twee gewonde fietsers met spoed naar het ziekenhuis. Het letsel van een 69-jarige man uit Rijswijk bleek daar uiteindelijk mee te vallen, maar zijn 65-jarige vrouw was zwaargewond. Ze had hoofdletsel en enkele gebroken ruggewervels en ribben. De 31-jarige scooterrijdster uit Delft liep licht letsel op en kon, na door een ambulance te zijn gecontroleerd, zelf naar huis.

De 43-jarige eigenaar van de auto was bij de plaats van het ongeval en om te onderzoeken of de Hagenaar als bestuurder betrokken was werd hij aangehouden. Even later meldde zich een man van 48 jaar uit Den Haag op het politiebureau. Hij bleek de bestuurder te zijn en was tijdens het rijden onwel geworden. De 43-jarige eigenaar werd daarop direct vrijgelaten. Vanwege zijn medische situatie was het rijbewijs van de 48-jarige bestuurder al eerder ingevorderd. De zaak wordt door de verkeerspolitie verder onderzocht.