Verdachte mishandeling meisje aangehouden | Regio15.nl

Verdachte mishandeling meisje aangehouden

Rijswijk - De recherche en het VVC team (Veel Voorkomende Criminaliteit) in Rijswijk hield donderdagmiddag 5 november een 15-jarige meisje uit Den Haag aan.


Het meisje wordt ervan verdacht op 8 oktober een 16-jarig meisje uit Den Haag te hebben mishandeld in winkelcentrum In den Boogaard in Rijswijk. Een filmpje van de mishandeling verspreidde zich deze week veelvuldig via het internet.

Het slachtoffer meldde zich 9 oktober bij de politie om te melden dat zij op 8 oktober was mishandeld op de Prins J.W. Frisopromenade in Rijswijk. De recherche nam de zaak in behandeling en kreeg eind oktober de beschikking over een filmpje van de mishandeling. Nadat de identiteit van de verdachte duidelijk was, verleende een officier van justitie toestemming om de Haagse buiten heterdaad aan te houden. De recherche heeft haar daarop donderdagmiddag 5 november aangehouden.

Terwijl het onderzoek door de recherche gaande was, dook het bewuste filmpje deze week veelvuldig op op het internet en maakte nog al wat verontwaardigde reacties los. Op het filmpje was te zien hoe het slachtoffer enige tijd werd geslagen en geschopt en aan haar haren over de grond werd gesleurd.

De politie verzoekt nu, na de aanhouding van de  verdachte, mensen het filmpje niet verder te verspreiden en daar waar mogelijk te verwijderen.