Minderjarige jongens aangehouden voor poging scooterdiefstal | Regio15.nl

Minderjarige jongens aangehouden voor poging scooterdiefstal

Den Haag - De politie hield woensdagmiddag 2 december twee minderjarige jongens aan voor een poging diefstal van een scooter in de Wilgstraat.


Omwonenden belden woensdag aan het eind van de middag naar 112 omdat ze vier jongens zagen die zich verdacht gedroegen in een portiek aan de Wilgstraat met de Pijnboomstraat. De jongens zouden volgens de getuigen veel aandacht hebben gehad voor de fietsen in een fietsenstalling en stonden op dat moment bij een witte scooter die op de Wilgstraat stond.

Twee politieagenten gingen naar de bewuste locatie toe. Daar aangekomen zagen ze inderdaad vier jongens bij een scooter staan. Toen de jongens de agenten uit zagen stappen, gingen twee van hen er direct vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten een van de jongens, een 12-jarige Hagenaar, in de Pijnboomstraat aanhouden. De andere jongen, een 13-jarige Hagenaar, werd even later in de Berkstraat aangehouden. Hij had schroeven bij zich. In het slot van de scooter waar de jongens bij hadden gestaan, trof de politie eenzelfde schroef aan als die bij de verdachte werden gevonden.