Diefstal uit open bestelbus; verdachte door getuige aangehouden | Regio15.nl

Diefstal uit open bestelbus; verdachte door getuige aangehouden

Den Haag - Een Hagenaar zag een hem onbekende vrouw een gereedschapskoffer uit de auto van een buurtbewoner stal. Hij hield de verdachte aan en belde de politie. De diefstal vond plaats aan het Veldzicht in de nacht van maandag op dinsdag 8 december.


De kordate getuige greep de verdachte in de kraag toen ze met een gereedschapskoffer uit de bestelbus weg probeerde te lopen. Agenten kwamen snel ter plaatse en om de verdachte van de 34-jarige getuige over te nemen. Al snel bleek hoe de vrouw de diefstal kon plegen, de zijdeur van de bestelbus was niet op slot. De verdachte, een 29-jarige Haagse, werd naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Terugdringen

Om het aantal auto-inbraken terug te dringen houdt de politie opvallend en onopvallend toezicht in de wijken. De politie kan dit echter niet alleen en heeft de hulp van burgers nodig. Bedenk goed hoe u uw auto achterlaat. Waardevolle spullen in het zicht zijn interessant voor inbrekers. Neem deze daarom mee en sluit uw auto ook goed af. Ziet u een verdachte situatie of bent u getuige van een heterdaad auto-inbraak? Bel 112. Onthoud, als het kan, signalementen en kentekens.