Controle prostitutie: 7 vrouwen aangehouden | Regio15.nl

Controle prostitutie: 7 vrouwen aangehouden

Den Haag - Tijdens een controle op de Geleenstraat werden vrijdagavond 18 december zeven prostituees aangehouden op verdenking van handel in en/of bezit van verdovende middelen. Bij de controle werden onder andere verdovende middelen en een geldbedrag in beslag genomen.


Naar aanleiding van diverse signalen dat er vanuit het pand in de Geleenstraat, door prostituees, in verdovende middelen werd gehandeld, deed de politie vrijdag 18 december een doorzoeking in het pand.

In totaal werden zeven prostituees, in de leeftijd van 22 tot 25 jaar, aangehouden op verdenking van handel in en/of bezit van verdovende middelen. Tijdens de doorzoeking van in totaal 20 peeskamers werd onder andere een hoeveelheid cocaïne, XTC pillen, Kamagra pillen en softdrugs aangetroffen.  Iedere prostituee had tussen de één en vier wikkels cocaïne in bezit, al dan niet in combinatie met XTC, softdrugs en / of Kamagra pillen. Daarnaast werden in lockers van prostituees twee stroomstootwapens en een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Ook een boven het prostitutiepand gelegen woning werd doorzocht. Bij de zeven sekswerkers werd tot slot een geldbedrag van 25.455,- euro in beslag genomen.

Sluiting

Vanwege de hoeveelheid aangetroffen verdovende middelen en het aantal aanhoudingen kwam tijdens de doorzoeking een vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag tijdens de doorzoeking ter plaatse. Door de Bestuursdienst werd, op initiatief van de exploitant, het pand voorlopig gesloten voor een periode van 14 dagen. De gemeente Den Haag buigt zich binnen deze 14 dagen over de vraag of verdergaande bestuurlijke maatregelen noodzakelijk zijn.

Inbeslagname geld

Onder de aangehouden prostituees zijn naast de verdovende middelen contante geldbedragen in beslag genomen van in totaal: 25.455,- euro. Naar de herkomst van deze geldbedragen zal nader onderzoek verricht worden. Hierin zal het Afpakteam betrokken worden.