Vierde verdachte aangehouden overval Catharinaland | Regio15.nl

Vierde verdachte aangehouden overval Catharinaland

Den Haag - Zaterdag 16 april 2016 hield de recherche van Den Haag West de vierde verdachte aan van een overval op een woning aan het Catharinaland op 23 februari.


Vorige week, 12 april, werd de derde verdachte aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er nog een 4e verdachte bij de overval betrokken was. Deze 4e verdachte werd afgelopen zaterdag aangehouden.

De 26-jarige bewoner werd dinsdag 23 februari rond 17.15 uur slachtoffer van deze gewelddadige woningoverval.
Hij werd geslagen, gestoken en hard in zijn oor gebeten door de overvallers. Het slachtoffer raakte zelfs buiten bewustzijn. Toen hij weer bij kwam pakten de daders zijn portemonnee af en eisten zijn pincode. Daarmee ging één van de daders de deur uit, waarschijnlijk om geld te pinnen. De bewoner bleef samen met twee daders achter in de woning. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen via het balkon. Bij een winkel in de buurt belde hij de politie.
Het slachtoffer had een steekwond in zijn kuit en in een vinger, een flinke bult op zijn hoofd, er was een tand afgebroken en zijn oor lag open omdat er hard in was gebeten door één van de overvallers. Hij moest naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen behandeld te worden.

Uitzending Team West
Op dinsdag 5 april 2016 werd er door Team West aandacht besteed aan genoemde woningoverval.

Aanhouding vier verdachten
Een paar dagen na de overval werden al een 21- en 22-jarige verdachte, beiden uit Den Haag, aangehouden. De verdachte die de recherche op dinsdag 12 april aanhield is een 19-jarige Hagenaar. De vierde verdachte is een 28-jarige man uit Den Haag. Hij wordt dinsdag voorgeleid.