Verdachte aangehouden voor reeks brandstichtingen | Regio15.nl

Verdachte aangehouden voor reeks brandstichtingen

Voorburg - Agenten van het politieteam Leidschendam/ Voorburg hielden maandagochtend 10 december een verdachte aan op verdenking van een aantal brandstichtingen in Voorburg.


Rond 00:45 uur reageerden agenten op een melding van een mogelijke brandstichting aan de Prinses Irenelaan in Voorburg. Een vuilniszak bij een woning stond daar in brand. De meldster wist de agenten een signalement te geven van een persoon die zij buiten had zien lopen, even voordat de brand ontstond.

Even later kregen agenten een tweede melding van een mogelijke brandstichting, ditmaal aan de Scheltuslaan. Agenten zagen ter plaatse een man staan die voldeed aan het signalement dat de melders van de brand aan de Prinses Irenestraat hadden omschreven.

Deze 26-jarige man uit Voorburg is aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. Tijdens zijn aanhouding beledigde de verdachte een agent, daar is hij ook voor aangehouden.

Na onderzoek wordt deze verdachte ook in verband gebracht met een aantal eerdere branden in de omgeving van de Scheltuslaan. Het gaat om poging tot brandstichting aan een geparkeerde auto aan de Hendrik van Boeijenlaan tussen 3 en 9 december, een brandstichting in een vuilnisbak aan de Hendrik van Boeijenlaan op 9 december en een brandstichting in een vuilnisbak aan de Hendrik van Boeijenlaan die is gepleegd in de nacht van 8 op 9 december.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brandstichtingen, of naar mensen bij wie mogelijk ook brand is gesticht, maar dit nog niet hebben gemeld. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij (verbale) agressie tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.