Politie lost schoten bij achtervolging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie lost schoten bij achtervolging

Den Haag - De politie hield in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari vier personen aan na een diefstal met geweld eerder op de avond.


Volgens een slachtoffer werd hij onder dreiging van een vuurwapen overvallen en namen de daders zijn auto - een zwarte Toyota Aygo - en goederen mee. Na onderzoek kwam de politie de verdachten en de gestolen auto op het spoor. Bij een van de aanhoudingen losten agenten schoten op een wegvluchtende verdachte. Niemand raakte gewond. Vrijdagmiddag werd er nog een 17-jarige verdachte aangehouden. Vijf mannen uit Den Haag, in de leeftijden 17 tot 21 jaar, zijn aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij de gewapende beroving. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Het slachtoffer belde donderdagavond de politie nadat hij in de Steenwijklaan door meerdere mannen onder dreiging van een vuurwapen gedwongen werd om zijn auto, telefoon en goederen af te geven. Direct startte de politie een onderzoek en dat leidde later op de avond tot de aanhouding van de vier verdachten en de vondst van een deel van de gestolen buit. Het slachtoffer deed aangifte. Een 21-jarige verdachte werd door een arrestatieteam in een woning aan de Laan van Wateringseveld aangehouden. In de woning vond de politie een deel van de buit terug. Agenten wisten ook de gestolen Toyota Aygo te traceren en besloten de auto te volgen.

Al snel werd duidelijk dat er nog een verdacht voertuig met de gestolen personenauto meereed. Daarom besloten agenten de inzittenden van beide personenauto’s aan te houden. De auto’s kregen een stopteken bij de kruising Hildebrandplein met de Hildebrandstraat. Beide bestuurders negeerden echter het stopteken en gingen er met hoge snelheden vandoor. De bestuurders van beide auto’s haalden tijdens de achtervolging gevaarlijke capriolen uit. De bestuurder die in de gestolen Toyota Aygo reed, vluchtte in de Molenaarsstraat uit de auto en rende richting Laakkade. Tijdens deze achtervolging te voet losten agenten een aantal schoten. Op de Laakkade hielden andere agenten deze verdachte aan, voor betrokkenheid bij de gewapende diefstal en voor gevaarlijk rijgedrag.

De achtervolging van de andere personenauto eindigde op de Neherkade met de kruising Rijswijkseweg. Daar reed de gevluchte personenauto tegen een paal en konden agenten de bestuurder en inzittende aanhouden. Beide personenauto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen. In de omgeving van de aanhoudingen deed de politie uitgebreid onderzoek.

Update Vrijdagmiddag 8 januari hielden agenten in een woning in Den Haag een 17-jarige jongen, als vijfde verdachte aan. Ook hij zit vast en wordt gehoord.