Twee mannen aangehouden na explosie | Regio15.nl

Twee mannen aangehouden na explosie

Den Haag - Op de Steijnlaan heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari een vuurwerkexplosie plaatsgevonden. Daarbij raakte een man zwaargewond.


Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie komt graag in contact met getuigen.

De explosie is omstreeks 01.30 uur gemeld, nadat een harde knal gehoord was in de omgeving van de Steijnlaan. Even verderop, aan de Engelenburgsraat, troffen agenten een zwaargewonde man aan op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam. Later op de dag is ook een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam.

Iets gezien?

De toedracht van de explosie wordt onderzocht en de politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u in de nacht van 24 op 25 januari voor, tijdens of na de explosie iets opvallends gezien in de omgeving van de Engelenburgstraat en de Steijnlaan? Of heeft u op een andere manier informatie die van belang kan zijn in dit onderzoek, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

Gevaarsetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt!

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.