Man aangehouden voor gooien brandend voorwerp richting ambassade Israël | Regio15.nl

Man aangehouden voor gooien brandend voorwerp richting ambassade Israël

Den Haag - De politie hield donderdagochtend 21 maart een 25-jarige man uit Amsterdam aan. Hij wordt verdacht van het gooien van een brandend voorwerp richting de Israëlische ambassade.


Rond 10.50 uur gooide de verdachte vanaf de Johan de Wittlaan een brandend voorwerp richting de Israëlische ambassade. Hierbij raakte het gebouw licht beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen. Als snel kon in de omgeving een 25-jarige man uit Amsterdam worden aangehouden. De verdachte zit vast en wordt gehoord.

Rugzak

De politie startte direct een onderzoek en zette de omgeving af. In de omgeving van de Johan de Wittlaan trof het op straat een rugzak aan. Deze is onderzocht en in beslag genomen voor onderzoek.

Maatregelen

De bewaking van de ambassade wordt onverminderd doorgezet en bestaat uit zichtbare en onzichtbare maatregelen. Deze maatregelen worden continu informatie-gestuurd getroffen, dan wel bijgesteld. ⁠Over aard van de maatregelen worden geen verdere uitspraken gedaan.

Deel informatie met de politie

Heeft u rond 10.50 uur iets verdachts gezien rond 10:50 uur aan de Johan de Wittlaan wat met deze zaak te maken heeft en heeft u de politie nog niet gesproken? Of heeft u andere informatie over dit incident? Deel dit met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken.