Verdachte (16) aangehouden voor explosie Bothastraat | Regio15.nl

Verdachte (16) aangehouden voor explosie Bothastraat

Den Haag - De politie heeft in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie vannacht bij een woning aan de Bothastraat.


Ook doet de politie uitgebreid onderzoek naar twee andere explosies vannacht bij bedrijfspanden aan de Beeklaan. Bij de explosies was schade, er vielen geen gewonden.

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding van een explosie bij een woning aan de Bothastraat. Agenten troffen een vernielde portiekdeur aan. Direct is een onderzoek gestart en kwam een verdachte in beeld. Deze verdachte, een 16-jarige inwoner uit Den Haag, kon kort daarna in zijn woning worden aangehouden. De verdachte zit vast en wordt gehoord.

Explosies Beeklaan

Bij een bedrijfspand aan de Beeklaan werden rond 04.00 uur harde knallen gehoord. Agenten stelden schade aan de voorzijde van het pand vast. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er vlak na deze explosie nog een tweede explosie plaatsvond bij een andere horecagelegenheid in diezelfde straat. De politie doet momenteel uitgebreid onderzoek naar deze explosies. Ook wordt er onderzocht of er een verband bestaat tussen deze explosies.