Aanhouding na explosie Den Haag | Regio15.nl

Aanhouding na explosie Den Haag

Den Haag - De politie heeft op 18 juni een 28-jarige man aangehouden op verdenking van het plaatsen van een explosief bij een bedrijfspand aan de Laan van Meerdervoort. De explosie vond plaats op maandagavond 17 juni bij een kapsalon.


Op maandag 17 juni rond 22.35 uur kreeg de politie een melding van een explosie bij een kapsalon aan de Laan van Meerdervoort. Agenten troffen een flink beschadigde voordeur aan en startten direct een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek is er een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken zou zijn bij de explosie. De verdachte zit op dit moment vast en wordt gehoord.

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk en de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Getuigen

Voor ons onderzoek zijn wij dringend op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van deze explosies? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Informatie kan worden gedeeld via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie en beelden kunnen ook worden gedeeld via het onderstaande tipformulier.