Persbericht 1 januari 2008 | Regio15.nl

Persbericht 1 januari 2008

Een drukke nacht voor Politie Haaglanden
Jaarwisseling 2007-2008

In de regio Haaglanden was het tijdens de jaarwisseling een drukke nacht voor de hulpdiensten. De vooraf benoemde risicolocaties waren goed beheersbaar. De sfeer rond de gedoogvuren in Scheveningen en Den Haag was goed te noemen. In de gebieden waar een samenscholingsverbod van kracht is, Ypenburg en Rustenburg, deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Op vier andere locaties in Den Haag moest de Mobiele Eenheid kort optreden.

Tijdens oud en nieuw wordt in de Regio Haaglanden een bijna zero-tolerance beleid gevoerd. Mede als gevolg hiervan hield de politie regiobreed in totaal 188 mensen aan voor onder andere vernieling, brandstichting, baldadigheid, het afsteken van verboden vuurwerk, mishandeling en openlijk geweld. Een tendens die de politie gedurende de nacht constateerde, was het gebruik op grote schaal van zwaar vuurwerk. Op sommige locaties werd dat zelfs ook naar de politie en andere hulpdiensten gegooid. Acht politieagenten raakten (licht)gewond gedurende de nieuwjaarsnacht. Zij konden alle acht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Ook dit jaar vlogen tientalllen auto’s in brand, met name in de verzorgingsgebieden van Bureau Hoefkade en De Heemstraat. Wel werden er zeven aanhoudingen hiervoor verricht.