Persberichten 24 december 2008 | Regio15.nl

Persberichten 24 december 2008

Dure oliebollen
Den Haag – De politie controleerde dinsdag 23 december rond 18.30 uur een 43-jarige Haagse automobilist op het Regentesseplein.

De bestuurder had zijn auto op de fietsstrook geparkeerd, omdat hij even oliebollen ging halen. Tijdens de controle kon hij geen geldig rijbewijs tonen. Toen de agenten de bekeuring uitschreven, roken zij een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Aan het politiebureau blies de 43-jarige 285 ugl. Ook bleek dat hij nog een boete van 110 euro open had staan. Een zus van de verdachte kwam zijn schuld betalen. Met een proces-verbaal en een rijverbod mocht de verdachte het politiebureau weer verlaten.

Jongens beroofd in centrum, getuigen gezocht
Den Haag – Twee jongens uit Monster van 14 en 15 jaar werden dinsdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.00 uur beroofd van geld en een mobiele telefoon. De jongens werden aangesproken in de Spuistraat door een jongen van rond de 18 jaar. Deze nam hen vervolgens mee de Kissemstraat in. Daar duwde hij een van de slachtoffers tegen de muur en bedreigde hem. Het slachtoffer moest zijn geld en zijn telefoon afgeven, ook het tweede slachtoffer moest zijn geld afgeven. De dader werkte niet alleen, twee andere mannen waren bij de beroving aanwezig.
De mannen waren alledrie ongeveer 18 tot 20 jaar en licht getint. Één van de drie had een gouden tand en droeg een zwarte Nickelson jas met een witte opdruk op de achterzijde. Heeft u iets gezien of heeft u informatie over deze beroving neem dan contact op met de recherche van Bureau JanHendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000

Flinke kerstborrel

Den Haag – Drie autobestuurders namen in de nacht van 23 op 24 december alvast een voorschot op de komende feestdagen. Na het nuttigen van de nodige alcohol besloten ze achter het stuur te kruipen in het centrum van Den Haag. Rond middernacht kreeg de politie de eerste melding. Er zou iemand op de Lange Beestenmarkt onder invloed zijn auto besturen. Toen de politie aankwam trof ze de bewuste auto aan. Een 20-jarige man verklaarde de auto te hebben bestuurd. Een voorlopige ademtest gaf aan dat hij wel eens te veel gedronken zou kunnen hebben. Om dit definiteif vast te kunnen stellen, werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht, waar de exacte hoeveelheid alcohol in zijn adem vastgesteld moest worden. Daar weigerde de verdachte echter resoluut nog enige medewerking. Hij saboteerde de test en weigerde ook mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.
Een tweede automobilist werkte wel mee aan de alcoholtest. Hij werd rond 02.00 uur door de politie opgemerkt op de Korte Lombardstraat. Bij controle rook de adem van de 34-jarige Rijswijker naar alcohol. Op het politiebureau blies de man 635 ugl, wat meer is dan de toegestane hoeveelheid. Een 35-jarige bestuurder uit Muiden werd vlak daarna betrapt op de Kalvermarkt. Hij blies op het politiebureau 265 ugl.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Veel te hard, rijbewijs kwijt
Leidschendam – Een 26-jarige automobilist uit Bergschenhoek had op dinsdag 23 december omstreeks 23.30 uur wel erg veel haast. De man reed met een snelheid van 185 km per uur over de Rijksweg A4. De maximum toegestane snelheid op dat weggedeelte van de Rijksweg A4 bedraagt 100 km per uur. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouwen vliegen elkaar in de haren
Leidschendam – Twee vrouwen, in de leeftijd van 25 en 44 jaar en beiden afkomstig uit Den Haag kregen het op dinsdag 23 december om 14.50 uur op de lingerieafdeling van een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage met elkaar aan de stok. De ruzie ontstond nadat de 25-jarige per ongeluk met een kinderwagen over de voet van haar plaatsgenoot reed. Dat de kerstgedachte ver te zoeken was, bleek toen beide Haagse vrouwen elkaar te lijf gingen. Met tussenkomst van de politie werd de mishandeling uiteindelijk aan het politiebureau opgelost. Beide vrouwen zagen af van het doen van aangifte.

Vuurwerk
Voorburg – Twee Voorburgers, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, werden op dinsdag 23 december omstreeks 16.15 uur betrapt, toen zij in een park aan de Via Verdi vuurwerk afstaken. De beide jongens kregen een bekeuring. Het vuurwerk, astronautjes en Thunder XL werd in beslaggenomen.

Toch nog thuis dankzij tante

Voorburg – Met dank aan zijn tante kan een 31-jarige Voorburger de kerstdagen toch thuis doorbrengen. De man werd op dinsdag 23 december omstreeks 20.45 uur door de politie gecontroleerd, terwijl hij op zijn bromfiets over de Prins Bernhardlaan reed. De Voorburger had een boete van 469 euro openstaan. Omdat hij de boete niet kon betalen werd zijn tante ingeschakeld. Zij stond garant voor haar neef en betaalde de openstaande bekeuring aan het politiebureau.

Gestolen fiets ???
Voorburg – Een 20-jarige Leidschendammer kon politieagenten op dinsdag 23 december omstreeks 14.00 uur er niet van overtuigen dat hij op een eerlijke manier aan zijn fiets was gekomen. De jongeman reed op zijn fiets over de Sint Martinuslaan. Het viel de politieagenten op, dat het ringslot van de fiets ontbrak en het framenummer was weggekrast. De fiets werd in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Jongens aangehouden na openlijke geweldpleging

Voorburg – De politie hield op dinsdag 23 december omstreeks 20.45 uur drie jongens afkomstig uit Leidschendam (2) en Nootdorp, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar aan voor openlijke geweldpleging. De jongens maakten deel uit van een groep, die op het Oosteinde ruzie kreeg met enkele jongens uit Voorburg. De drie jongens namen op de Herenstraat bouwafval weg uit een bouwcontainer. Toen de jeugdgroepen elkaar op het Oosteinde ontmoetten, sloegen zij met een grote baksteen toe. Zij sloegen een 19-jarige Voorburger met de steen in zijn gezicht. De jongen liep daarbij diverse verwondingen op en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, alwaar hij werd opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. De Leidschendammers en de Nootdorper werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Paintballwapens net echt

Wassenaar – Een politieman in vrije tijd, die zijn hond uitliet in de duinen vlak bij de ganzenhoek, hoorde 23 december om 14.45 uur schoten. Verderop zag hij een man met een zwart wapen, dat leek op een automatisch vuurwapen. De agent waarschuwde zijn collega’s maar kon niet voorkomen dat de man met het wapen in een auto stapte en wegreed. Ter hoogte van het Transferium in Leiden werd de auto tot stoppen gedwongen. De drie inzittenden moesten mee naar het bureau. In de auto troffen de agenten meerdere wapens, patroonhouders en maskers aan. Op het politiebureau bleek het te gaan om paintballwapens. De drie mannen (19 en 23 jaar) uit Leiden gingen met een proces verbaal naar huis.

Vier man vast voor vernieling
Rijswijk- Een bewoner van de Delftweg werd 23 december omstreeks 22.40  wakker door glasgerinkel en zag dat de ruiten van de abri werden ingegooid. Doordat de melder een goed signalement gaf, konden gewaarschuwde politieagenten 4 mannen, die in de tram gestapt waren, aanhouden ter hoogte van de Herenstraat in Rijswijk. De vier, in de leeftijd van 19, 20, 21 en 22 jaar uit Rijswijk en Den Haag zitten nog vast voor verhoor.

Hardleers
Wateringen – Een 39-jarige man uit Gouda dacht kennelijk dat de politie een grapje maakte toen hij woensdag 24 december kort na middernacht een rijverbod kreeg opgelegd. Surveillerende politieagenten zagen de man op de Lozerlaan met 90 kilometer per uur rijden, waarna zij de man lieten stoppen. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man te veel had gedronken (410 ugl). Behalve een proces-verbaal kreeg de man ook en rijverbod van enkele uren opgelegd. Direct nadat de man in vrijheid was gesteld, keerde hij echter terug naar zijn auto om zijn reis te hervatten. Helaas voor de man werd hij opnieuw betrapt en aangehouden door de politie, ditmaal op de Middenzwet in Wateringen.

Winkeldieven gesnapt

Wateringen -  Twee Hagenaars van 47 en 53 jaar werden disndag 23 december aangehouden toen zij bij een bouwmarkt aan de ’s-Gravenzandseweg goederen wegnamen zonder te betalen. Omstreeks 16.45 zag men op de beveiligingscamera dat de mannen met goederen (een boor, schroeven en een spuitpistool) in de hand liepen. Nadat de mannen even uit beeld verdwenen, gingen zij met nog slechts één artikel in de hand naar de kassa en rekenden daar af. Hierop hielden de beveiligers de mannen aan op verdenking van winkeldiefstal. Op weg naar de ruimte waar de mannen op de komst van de politie moesten wachten, gooide één van hen de ontvreemde goederen weg. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau en kregen daar een proces-verbaal.

Getuigen steekpartij gezocht
Delft – De recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een steekaprtij, dinsdag 23 december omstreeks 19.00 uur op de Papsouwselaan. Een 22-jarige Delftenaar liep met een groepje vrienden over de Papsouwselaan toen hij ter hoogte van de pinautomaat van de Rabobank een groep van 8 donkere jongens tegenkwamen. Door nog onbekende oorzaak onstond er onenigheid tussen beide groepen waarbij één van de donkere jongens een mes liet zien. Toen het groepje van de Delftenaar verder wilde lopen, werden zij door de andere groep achtervolgd en werd de Delftenaar door één van hen in zijn rug gestoken. De groep ging er vervolgens vandoor in de richting van winkelcentrum De Hoven. Het slachtoffer werd met een hevig bloedende wond naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij nogsteeds verblijft.
De recherche van Bureau Delft komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de steekpartij of mensen die op een andere manier informatie hebben die kan helpen de dader(s) te vinden? Denkt u de recherche te kunnen helpen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, beld dan met M. 0800-7000.

Iedereen de BOB
Delft – Bij een alcoholcontrole op de Phoenixstraat controleerde Politie Haaglanden disndag 23 december tussen 16.45 uur en 23.00 uur in totaal 336 bestuurders. Iedereen slaagde voor de blaastest en mocht zijn of haar weg weer vervolgen. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat de verlichting niet werkte.

Overval benzinestation, getuigen gezocht

Zoetermeer – De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een overval op een benzinestation aan het Zalkerbos, dinsdag 23 december omstreeks 20.30 uur. De man kwam op een fiets naar het tankstation, plaatste zijn fiets tussen de toegangsdeur en eiste geld. De man ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De overvaller was een man met een donkere huidskleur. Hij was gekleed in een crèmekleurige winterjas met een capuchon met bontkraag. Hij reed op een donkerkleurige fiets.
Heeft u dinsdagavond iets gezien van deze overval of is u iets opgevallen in de omgeving van het tankstation? Heeft u informatie die kan helpen de onbekende overvallen te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.