Persberichten 29 december 2008 | Regio15.nl

Persberichten 29 december 2008

Abri-vernielers opgepakt
Den Haag – Een getuige alarmeerde in de nacht van zaterdag op zondag 28 december rond 00.30 uur de politie, omdat hij een groepje jongens twee abri’s zag vernielen in de Fahrenheitstraat. De politie kon aan de hand van een goed opgegeven signalement twee Haagse jongens van 15 jaar in de omgeving aanhouden. Tijdens verhoor bekende één van hen direct dat hij bij de vernieling betrokken was. De andere Haagse jongen gaf aan niets gedaan te hebben. Aan de hand van verhoor en onderzoek kwam de politie nog een verdachte op het spoor. De agenten hielden een 17-jarige Hagenaar in zijn woning aan de Copernicuslaan aan. Deze verdachte bekende de vernieling en wilde de hele schuld op zich nemen. De 15-jarige verdachte kreeg een verwijzing voor Bureau Halt. De 17-jarige was al vaker in aanraking geweest met de politie en kreeg een proces-verbaal.


 

Vluchten kon niet meer
Den Haag – Politieagenten kregen zaterdag 27 december rond 22.00 uur de melding dat drie jongens een pullenbak vernielden aan de Juliana van Stolberglaan. Vervolgens stapten de verdachten in een tram. De politie liet de betreffende tram stilzetten. Ter hoogte van de grote Marktstraat plukten poltieagenten drie Haagse jongens van 14 en 18 jaar die voldeden aan het signalement uit de tram. Onderzoek wees uit dat de 18-jarige niet de juiste derde verdachte was. Hij was later in de tram gestapt en had niets met de vernieling te maken. De twee 14-jarige jongens bekenden de vernieling van de pullenbak. De derde juiste verdachte (ook een 14-jarige Hagenaar) is inmiddels bekend en moet zich nog melden voor verhoor.

Mobiele telefoon verraadt verdachten
Den Haag – Tijdens een surveillance op zaterdagavond 27 december rond 23.00 uur zagen politieagenten een flits gevolgd door een harde knal komende vanuit de richting Pomonoplein. Daar zagen zij een aantal jongens hard wegfietsen. De agenten hielden een 14-jarige Hagenaar in de Framboosstraat aan. Tijdens de aanhouding ging zijn mobiele telefoon af. Met toestemming van de jongen nam een politieagent zijn telefoon aan. Het bleek een 14-jarige Hagenaar te zijn die betrokken was bij het afsteken van het vuurwerk. Op verzoek van de agent kwam de jongen naar het Pomonaplein. Vervolgens ging het mobieltje van deze tweede verdachte. Ook deze nam de agent met toestemming aan. Het bleek een 15-jarige Hagenaar te zijn en tevens de derde verdachte. Ook hij kwam netjes naar het plein. De drie jongens konden zich niet legitimeren en ze hadden geen vuurwerk bij zich. Een 14-jarige bekende het vuurwerk te hebben weggegooid. Op de aangewezen locatie trof de politie een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. In het huis van de 14-jarige werd ook nog een zak vol vuurwerk aangetroffen. Alle drie de verdachten kregen een verwijzing voor Bureau Halt.

Gaspedaal of rempedaal
Den Haag/Loosduinen – Een 34 jarige man trapte zondag 28 december om 15.17 uur op de Thorbeckelaan per ongeluk het gaspedaal in, in plaats van het rempedaal om een aankomende personenauto voorrang te geven. Hierdoor schoot de man met zijn auto de kruising op en botste tegen rechterkant van de aankomende auto. De bestuurster van deze auto, een 73-jarige vrouw, kwam met de schrik vrij. Beide auto’s zijn echter zwaar beschadigd en werden weggetakeld.

Van het paard gevallen
Den Haag/Loosduinen – Een 48-jarige vrouw viel zondag 28 december om 11.50 uur tijdens een strandrit op het Zuiderstrand van haar paard nadat het paard ergens van geschrokken was. De vrouw werd door de GGD voor controle op rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbreker aangehouden
Den Haag – Agenten hielden een 31-jarige man op verdenking van inbraak aan toen hij zaterdag 27 december om 23.07 uur uit een portiek van een woning aan de Bennekomstraat naar beneden kwam. De politie ging ter plaatse na een melding van een omwonende van verdachte omstandigheden. Na onderzoek bleek dat de deur van een woning met grof geweld open gebroken en bleek de verdachte man goederen en sieraden in het bezit te hebben afkomstig uit deze woning. De man moet dinsdag voor de rechter verschijnen.

65 kilo vuurwerk
Den Haag – Een 46-jarige man kreeg zaterdag 27 december om 18.35 uur een proces verbaal omdat hij 65 kilo illegaal vuurwerk in zijn auto had. De man bekende en kreeg een proces verbaal. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Met 160 km over de A4
Den Haag – Een 24-jarige man kon zondag 28 december om 15.13 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van 160 km per uur over de A4 reed en daarbij ook personenauto’s rechts passeerde. De man kan een fikse boete tegemoet zien. Ook een 32-jarige man uit Vlaardingen had zaterdag 27 december haast, want hij reed met 158 km per uur over de A4. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Steekpartij op het Spui
Den Haag – Voor een uitgaansgelegenheid op het Spui vond zondagmorgen 28 december rond 05.20 uur een steekpartij plaats, waarbij een 32-jarige man uit Den Haag een oppervlakkige steekwond in zijn achterhoofd opliep. De man werd overgebracht naar het Westeindeziekenhuis. Hierna werd het voor de uitgaansgelegenheid erg onrustig. Er vond een grote toeloop van uitgaanspubliek plaats en meerdere mensen gingen met elkaar op de vuist. Hierbij kreeg een portier, een 30-jarige man uit Delft, een klap tegen zijn hoofd, waarbij hij vermoedelijk een hersenschudding opliep. De politie arresteerde in totaal twaalf mensen. Onder de arrestanten zat onder meer een 33-jarige Hagenaar, die als hoofdverdachte van de steekpartij wordt gezien. Andere mensen werden onder meer aangehouden voor wapenbezit, vechten op straat of belediging.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag –  Naar aanleiding van een melding van onderburen die een sterke henneplucht roken, troffen agenten op zaterdag 27 december rond 12.00 uur in de Hobbemastraat een hennepkwekerij aan. Bij binnenkomst troffen zij een 24-jarige man uit ’s Hertogenbosch aan die precies de hennepplanten aan het knippen was. In de woning was tevens een 49-jarige vrouw uit ’s Hertogenbosch aanwezig. Deze twee personen werden aangehouden. De 42-jarige bewoner van het pand was niet aanwezig. Bovenin de woning vonden de agenten 96 planten, beneden in de woning vonden zij een buitenwerking zijnde hennepkwekerij. In de woning lag verder nog 1600 euro aan contant geld, en onder meer vier slangen, enkele hagedissen en vier schildpadden.

Identiteit slachtoffer brand Loosduinen bekend
Den Haag – Het slachtoffer van de kelderboxbrand zaterdagochtend 27 december in Loosduinen blijkt een 27-jarige vrouw uit Den Haag te zijn. Brandweermannen vonden het stoffelijk overschot van de vrouw, nadat zij om 04.30 uur een brand in een kelderbox aan de Rossinilaan hadden geblust. Zondag 28 december werd sectie op het lichaam van de vrouw verricht. De politie onderzoekt de toedracht van de brand en hield kort na de ontdekking van de brand een 29-jarige Hagenaar aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. Hij wordt dinsdag 30 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen overval kledingzaak
Rijswijk – Een nog onbekende man overviel zondag 28 december om 09.27 uur een kledingzaak in het winkelcentrum ‘In de Boogaard’. De 21-jarige manager van de zaak werd aan de achterzijde van de winkel aan het expeditiehof aan de Steenvoordelaan opgewacht door een gewapende man die de man dwong tot afgifte van een geldbedrag. Hierna verliet de overvaller aan de voorzijde de winkel. Van de dader ontbreekt tot op heden elk spoor. Signalement van de dader: man met tenger postuur, ongeveer 1.75 lang, droeg witte vale gympen en een donkerblauwe spijkerbroek. Vermoedelijk een zwart wollen mutsje. De man is vermoedelijk van buitenlandse afkomst. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de overval? Bel met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dubbele pech
Wateringen/Westland – Een 60-jarige Hagenaar had zondagochtend 28 december kort na middernacht alle geluk van de wereld. De man raakte op de Wippolderlaan door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een slip en belandde in het water. Hij wist op eigen kracht uit zijn auto te kruipen en stak vervolgens de weg over. Hierbij werd hij aangereden door een 56-jarige automobiliste uit Leidschendam. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Autokraker aangehouden
Poeldijk/Westland – De politie hield zondagochtend 28 december om 05.40 uur een 43-jarige Hagenaar aan op verdenking van inbraken in bedrijfsauto’s van een bedrijf aan de Monsterseweg. De agenten zagen over het terrein een man lopen en vertrouwden zijn aanwezigheid niet. Op het moment dat zij de man zagen, dook hij achter een geparkeerde auto weg kennelijk met de bedoeling om vooral niet gezien te worden. Nadat zij de man hadden aangesproken vonden, zij in zijn directe nabijheid een groot aantal gereedsschapkisten (20 stuks) met electrisch gereedschap. Op het terrein bleken zes bedrijfsauto’s te zijn opengebroken. De politie onderzoekt de zaak. De man is in verzekerde bewaring gesteld.

Boem is ho
Maasdijk/Westland – Een 38-jarige automobilist uit Hoek van Holland botste28 december om01.05 uur op de Heenweg tegen een lantaarnpaal. Getuigen zagen de man slingerend rijden en daarna tegen de mast botsen. De Ggd vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis met onbekend letsel. Agenten roken bij de man een flinke alcohollucht. In het ziekenhuis werd van de man een bloedproef afgenomen.

Auto even geleend
Delft – Een automobilist die maandag 29 januari omstreeks 01.15 uur op het Noordeinde reed met stadsverlichting aan was aanleiding voor politieagenten deze te controleren. Toen de agenten de man om zijn rijbewijs vroegen, moest deze erg lang zoeken in het dashbord kastje. Na lang zoeken en treuzelen, gaf hij de agenten wel zijn ID. Op de vraag waarom het allemaal zo lang duurde antwoorde de jongen dat hij nog geen 18 jaar was en helemaal geen rijbewijs had. De 17-jarige jongen uit Delft had de auto zonder toestemming geleend van zijn stiefvader. De moeder van de jongen en de stiefvader haalden de joy rider op aan het bureau. Hij ging met een proces verbaal naar huis.

Aangehouden voor verkoop illegaal vuurwerk
Delft -  Politieagneten hielden een 52-jarige man uit Delft 28 december omstreeks 16.30 uur aan omdat hij vanuit zijn woning uit de Zambezilaan illegaal vuurwerk verkocht. Doordat er in de tuin veelvuldig vuurwerk afgestoken werd, kwam de politie de man op het spoor. De Delftenaar werd er ook van verdacht illegaal vuurwerk te verkopen. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Met een proces verbaal op zak kon de man naar huis.

Gestolen fiets
Delft  - Een 15-jarige jongen uit Delft fietste met een paar vriendjes omstreeks 19.50 uur zonder verlichting op Poptahof Noord toen een politieagent hen controleerde. Bij deze controle bleek dat de fiets waar de Delftenaar op reed was gestolen. Aan het bureau verklaarde de jongen dat hij de fiets via internet gekocht had.  De vader van de jongen heeft hem opgehaald aan het bureau. Met een proces verbaal mocht hij mee naar huis.

Dronken bestuurder rijdt auto het water in
Nootdorp – Een 42-jarige man uit Den Haag had in de nacht van zondag 28 december wel heel erg veel gedronken. Hij reed om 03.00 uur zijn auto het water in aan de Oudeweg in Nootdorp. De man kon zelf uit zijn voeruig komen en besloot toen verder te gaan lopen. Politieagenten werden naar de plaats van het ongeval gestuurd en zagen de man lopen op de Oudeweg. De man was kletsnat en bekende dat hij in de auto had gereden. Hij blies 665 ugl (1,5 promille), drie keer zoveel als de wettelijk toegestane 0,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Via regenpijp naar boven
Zoetermeer – Een oplettende getuige zag zondag 28 december om 06.00 uur vier personen via een regenpijp naar boven klimmen en een woning aan de van Oudshoornhove ingaan. Toen de agenten bij de woning stonden en aanbelden deed één van de bewoonsters open en vertelden dat zij net thuis gekomen waren van het stappen en dat zij de sleutel vergeten waren. De regenpijp bood de oplossing. De 21-jarige bewoonster die nog maar net haar intrek in de woning genomen had, begreep dat het niet handig was om op deze manier naar binnen te gaan. Ook haar medebewoonster was niet blij met de manier waarop zij naar boven was geklommen. Gezien de berisping van zowel de agenten als van haar medebewoonster zal de 21- jarige dat ook niet snel weer doen.

Politie zoekt getuigen garagebrand
Leidschendam – De politie is op zoek naar getuigen van de tot op heden mysterieuze brand in de garagebox in Leidschendam-Voorburg. Brandweermannen vonden het stoffelijk overschot van de man, nadat zij zondagochtend 28 december om 04.30 uur een brand in een garagebox aan de Burgemeester Keijzerlaan hadden geblust. Uit onderzoek is gebleken dat de man niet aan de Burgemeester Keijzerlaan woonachtig was en geen aanwijsbare relatie had met betrekking tot het gebruik van de garagebox. In de garagebox stond een oude personenauto (Opel Manta) die in eigendom was van een 42-jarige Voorburger. Maandagmiddag is er een gerechtelijke sectie op het stoffelijk overschot verricht. De uitslag van deze sectie is tot op heden nog niet bekend. De politie onderzoekt de toedracht van de brand en de aanwezigheid van de 20-jarige Hagenaar en is op zoek naar personen die informatie hebben over het gebruik van de garagebox. De box was naast de ingang van de flat gelegen (flatnummers 83-101) en het is niet ondenkbaar is dat bezoekers of bewoners van de flat met enige regelmaat mensen in de garagebox hebben zien werken aan auto’s. Heeft u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Bel met de politie in Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met 0800-7000.