Persberichten 30 december 2008 | Regio15.nl

Persberichten 30 december 2008

Toch nog gepakt na doorrijding
Den Haag – Een 29-jarige Hagenaar lag in de nacht van maandag op dinsdag 30 december thuis te slapen toen hij een harde klap hoorde. Hij keek naar buiten en zag dat een rode auto tegen zijn geparkeerde auto aan was gereden.

Snel trok hij zijn kleren aan en ging naar buiten om te kijken wat de schade was. De bestuurder van de rode auto reed er vandoor. In een korte achtervolging wist de Hagenaar de bestuurder van de rode auto klem te zetten. De doorgereden bestuurder zette het op een lopen en verdween uit het zicht. Aan de hand van het kenteken en het signalement wist de politie de verdachte, een 19-jarige Hagenaar, thuis te vinden. Die bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau herkende de aangever de verdachte. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt voor het doorrijden na aanrijding.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag – De politie controleerde maandag 29 december tussen 18.00 en 23.00 uur van totaal 620 passanten de snelheid op de Van Alkemadelaan. Hiervan hielden 101 bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. Degene die te hard reden kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Dronken met een rijverbod achter het stuur
Den Haag – Bij de meldkamer kwam maandag 29 december om 22.30 uur de melding binnen dat er een ongeval had plaatsgevonden in de Valeriusstraat. Aangekomen bij de aanrijding bleek dat er geen gewonden waren, maar dat één van de bestuurders was uitgestapt en was weggerend. Na een korte zoektocht en met een goed signalement hield de politie een 31-jarige Hagenaar aan bij het Stadhoudersplantsoen. De man lag daar op de grond en rook naar alcohol. Agenten namen de Hagenaar mee naar het politiebureau waar hij een blaastest aflegde. Hij blies 730 ugl. Hij bleek al een rijverbod te hebben. De hoeveelheid alcohol in zijn adem was wel afgenomen, maar lag nog steeds ruim boven de toegestane limiet. De man kreeg nog een proces-verbaal en een nieuw rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Aangehouden met vuurwerk en wiet
Den Haag – De politie hield op maandag 29 december om 12.50 uur op de Groot Hertoginnelaan drie Hagenaars aan in de leeftijd van 15 en 17 jaar. Tijdens een surveillance zagen agenten dat de jongens met vuurwerk gooiden. Bij het zien van de politie probeerden de jongens nog te vluchten, maar de agenten waren ze te snel af. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hier troffen de agenten bij één van de jongens ook nog acht pakjes wiet aan. Alle drie de jongens kregen een verwijzing naar HALT. Nadat de ouders op hoogte waren gebracht, konden zij weer naar huis.

Beslagen autoruit
Den Haag – Een 25-jarige man reed maandag 29 december om 08.15 uur op de Loevesteinlaan met zijn auto tegen een verkeerslicht. De oorzaak van de aanrijding is onbekend. Mogelijk heeft het feit dat de voorruit nog beslagen en bevroren was, hiermee te maken. De man hield aan het ongeluk geen letsel over.

Uit de bocht
Den Haag – Een 20-jarige man verloor maandag 29 december om 20.30 uur door nog onbekende reden de controle over het stuur van zijn auto toen hij op de kruising Meppelweg met Randveen linksaf wilde slaan. Hierdoor schoot het voertuig over een verhoging en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De bestuurder had geen letsel.

Twee keer te veel
Den Haag – Een 25-jarige bestuurder uit Rotterdam begreep maandagavond 29 december niet wat de consequenties zijn, als je door de politie betrapt wordt op het rijden met alcohol achter de kiezen. Omstreeks 19.45 uur werd de man aangehouden op de Kurhausweg. Nadat hij meegenomen was naar het politiebureau, bleek dat hij 350 ugl blies. Hij was beginnend bestuurder, dus voor hem gold een limiet van 88 ugl. Nadat hem een proces-verbaal was huis gestuurd met een rijverbod van vier uur. Om 22.30 uur waren deze vier uren nog niet afgelopen, toen hij weer door agenten langs de kant van de weg werd gezet, ditmaal op de Scheveningseweg. De hoeveelheid alcohol in zijn adem was wel afgenomen, maar nog steeds ruim boven de toegestane limiet. De man kreeg nog een proces-verbaal en een nieuw rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Slingerend op pad
Wassenaar – Een 43-jarige automobiliste uit Den Haag reed 29 december om 21.55 uur zo slingerend op de Verlengde Kerkeboslaan dat politieagenten besloten haar te controleren. De vrouw bleek te rijden onder invloed en moest blazen. Zij blies aan het bureau 345 ugl. Met een rijverbod en een proces verbaal verliet de Haagse het bureau. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Man aangehouden na poging diefstal fiets
Voorburg (Leidschendam-Voorburg) – Politieagenten hielden maandag 29 december om 11.15 uur op de Parkweg tussen het spoorviaduct en een bloemenkiosk een 48-jarige man uit Den Haag aan. De man werd er van verdacht een slot van een fiets te hebben doorgeknipt om de fiets daarna weg te nemen. Naast de fiets werd een kniptang aangetroffen en een doorgeknipt kabelslot. In eerste instantie ontkende de Hagenaar, later bekende hij de diefstal.

Rijden onder invloed
Rijswijk – Vreemd rijgedrag was dinsdag 30 december omstreeks 00.50 uur de aanleiding voor politieagenten om een 42-jarige man uit Voorburg die op de Lindelaan op een bromfiets reed, te controleren. De man, die nauwelijks nog op zijn benen kon staan, moest een blaastest afleggen, hij blies 775 ugl. Zonder rijbewijs en met een proces verbaal op zak kon hij naar huis. Op maandag 29 december werd een 66-jarige man uit Rijswijk in de Banjostraat gecontroleerd toen hij net uit zijn auto stapte. De man gaf zelf aan gedronken te hebben en vond dat hij maar meegenomen moest worden. Hij weigerde op straat te blazen. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar een politiebureau. Op het bureau blies hij 675 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Opgepakt voor mishandeling
Delft – Een ruzie op straat 29 december om 13.30 uur eindigde in een scheldpartij en een mishandeling. Een 20-jarige man uit Hilversum maakte terwijl hij op de Coendersstraat liep te wandelen een opmerking tegen een 28-jarige inwoner uit Delft. De opmerking viel niet in goede aarde, de Delftenaar trapte de man uit Hilversum en schold hem uit. Ook bedreigde hij het slachtoffer. Gewaarschuwde politieagenten hielden de Delftenaar aan. Achteraf bleek hij spijt te hebben van het gebeurde. Met een dagvaarding op zak kon hij naar huis.

Al vroeg teveel op
Zoetermeer – Een 27-jarige automobilist uit Zoetermeer moest maandag 29 december om 08.15 uur blazen toen politieagenten hem op de Boehavelaan controleerden. De Zoetermeerder reed onder invloed en blies 500 ugl. Met een proces verbaal op zak en een tijdelijk rijverbod kon de man naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA).  Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.