Persberichten 12 juni 2009 | Regio15.nl

Persberichten 12 juni 2009

700 dagen hechtenis
Den Haag – Politie Haaglanden heeft donderdagochtend 11 juni vier personen, drie mannen en een vrouw, van hun bed gelicht of van hun werk gehaald. Deze personen werden door de politie bezocht omdat zij nog een flink aantal dagen gevangenisstraf moeten ondergaan.

De vier zijn in totaal goed voor ruim 700 dagen gevangenisstraf. Bij één persoon, een 28-jarige man uit Den Haag, werd in de woning een hennepplantage aangetroffen. Deze zaak is over gedragen aan de recherche van Bureau Laak voor  verdere afhandeling. Deze man moest nog 140 dagen uitzitten. Een andere man werd in Woerden van zijn werk geplukt. Deze 43-jarige Hagenaar stond maar liefst 56 maal gesignaleerd voor diverse feiten, waaronder een schadevergoedingsmaatregel van 2450 euro. Hij had nog 392 dagen gevangenisstraf tegoed. De derde man, een 27-jarige uit Den Haag, had een schadevergoedingsmaatregel open staan van 16.125 euro. De vierde persoon die werd bezocht was een 38-jarige Bulgaarse vrouw. Zij stond gesignaleerd voor 90 dagen gevangenisstraf. De politie gaat de komende periode meer van dit soort acties houden.

Leidschendammer verraadt zichzelf
Den Haag - Een 29-jarige Leidschendammer vestigde vrijdag 12 juni de aandacht op zichzelf door er bij het zien van surveillerende agenten met hoge snelheid vandoor te gaan. De agenten zagen de man omstreeks 02.45 uur in zijn auto op de Kaapstraat zitten. Toen de man de agenten zag, ging hij er plotseling vandoor richting de Hoefkade. Na een achtervolging werd de man op de Prinses Mariannelaan in Voorburg in de kraag gevat. Hij bleek een volledige rij-ontzegging te hebben. De Leidschendammer kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder geldig rijbewijs.

Lekkage verraadt hennepkwekerij

Den Haag - Een bewoner van de De La Reyweg meldde donderdag 11 juni dat hij wateroverlast had van zijn bovenburen. Een monteur van de woningbouwvereniging die de lekkege wilde verhelpen, werd door de bewoner niet binnengelaten en rook een sterke wietlucht. Agenten kwamen omstreeks 14.15 uur ter plaatse poolshoogte nemen. Op het moment dat de voordeur geopend werd, zagen zij direct afgeplakte ramen en roken een sterke wietlucht. Hierop hielden zij de 26-jarige bewoner aan. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met 117 planten en 95 stekjes aan. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontmanteld en vernietigd. Tegen de bewoner zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Man steelt dure postzegels
Den Haag - Een 66-jarige Delftenaar werd donderdag 11 juni op heterdaad betrapt toen hij zeven postzegels, met een gezamenlijke cataloguswaarde van 900 euro, wegnam bij een postzegelhandel aan de Piet Heinstraat. Eén van de medewerkers zag de diefstal op de bewakingscamera en belde de politie. De Delftenaar bekende direct de postzegels te hebben gestolen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Gewonden bij aanrijdingen
Den Haag – Een traumahelikopter moest er op 11 juni aan te pas komen, nadat een 71-jarige Haagse fietser op het kruispunt President Kennedylaan en de Conradkade was aangereden door een vrachtwagen. Omstreeks 17.00 uur reed de vrachtwagen over het been van de bejaarde dame en zij is afgevoerd naar het ziekenhuis met een dubbele beenbreuk. De Duitse vrachtwagenchauffeur (54) is aangehouden. Vier uur later schepte op de kruising tussen de Valkenboslaan en de Weimarstraat een personenauto een 45-jarige fietser uit Den Haag. De 33-jarige Hagenaar die de auto bestuurde, was van de schrik weggelopen, maar meldde zich even later bij de politie. Zowel de bestuurder als de 39-jarige Haagse eigenaar van de auto zijn aangehouden. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de fietser mee te vallen. De politie onderzoekt de toedracht van beide ongevallen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag – Na een melding dat er een hennepkwekerij gevestigd zou zijn in een pand aan de Moerweg, nam de politie donderdag 11 juni om 14.20 uur poolshoogte. Tijdens het openmaken van de deur zagen agenten dat een man vanaf het balkon op 1 hoog naar beneden wilde springen. Uiteindelijk ging de 39-jarige verdachte Hagenaar toch weer naar binnen en kon hij worden aagehouden. De agenten troffen een kwekerij aan met maar liefst 3200 hennepplanten. De hennepkwekerij is ontmanteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Ruziënde vrouwen aangehouden
Den Haag – Twee ruziënde buurvrouwen (38 en 42 jaar) op de Den Helderstraat belandden op 12 juni iets na middernacht op het politiebureau. Terwijl toegesnelde agenten de ruzie  probeerden te sussen, sloeg de jongste van de twee de ander met een vuist in het gezicht. Later bedreigde de ander haar buurvrouw met de dood. Beide acties moesten de dames met een aanhouding bekopen.

Aangehouden met gestolen fiets

Den Haag/Loosduinen – Een 14-jarige jongen uit Den Haag is donderdag 11 juni aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Politieagenten zagen de jongen omstreeks half vijf ’s middags in de Burgemeester van der Veldestraat rijden op een fiets zonder slot. Nadat zij de 14-jarige hadden laten stoppen, constateerden de agenten dat ook het framenummer van de fiets was verwijderd. Daarop werd de jongen aangehouden. Toen de 48-jarige moeder van de jongen zich even later op het politiebureau meldde, werd zij ook gelijk als verdachte gehoord. De 14-jarige verklaarde namelijk dat zijn moeder de fiets voor hem had gekocht. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Speedboot gestolen, dieven aangehouden

Leidschendam – Een politieagent vond op donderdag 11 juni omstreeks 15.30 uur de plaats waar een speedboot in het recreatiegebied Vlietland lag aangemeerd verdacht. De kant was ongeschikt om de boot af te meren en het vaartuig lag vast aan een schrikhek. Bij controle bleek dat de boot in Monster was gestolen. Enkele personen die zich in de omgeving van de boot verdacht ophielden gingen er als een haas vandoor. Het drietal, een 50-jarige Voorburger, een 20-jarige jongen uit Wateringen en een 21-jarige Hagenaar, werd in Den Haag aangehouden. Zij werden ingesloten in het politiebureau. De politie onderzoekt hun betrokkenheid in de diefstal en heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Leidschendammer betrapt bij oplichting
Leidschendam – Een 48-jarige Leidschendammer was op donderdag 11 juni omstreeks 14.45 uur druk bezig om in een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage de prijskaartjes van kledingstukken te verwisselen. De man rekende de ‘goedkoper’ geworden kleding bij de kassa af. Twee beveiligers hielden de man, in verband met zijn opvallende gedrag, al enige tijd in de gaten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal ter zake oplichting tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Forse schade bij kop-staartaanrijding
Wassenaar – Een takelbedrijf moest donderdag 11 juni om 15.3030 uur twee zwaar beschadigde auto’s wegslepen die betrokken waren bij een kop-staartaanrijding. Een 58-jarige automobilist uit Wassenaar zag te laat dat zijn 47-jarige voorganger stilstond op de Rijksstraatweg. Ondanks hard remmen kon de 47-jarige een aanrijding niet meer voorkomen. De GGD vervoerde de 47-jarige bestuurder naar het ziekenhuis met nekklachten.

Hennepkwekerij op zolder
Rijswijk – Politieagenten die met de deurwaarder een executievonnis wilden uitvoeren ontdekten donderdag 11 juni om 09.00 uur in een woning aan de B.H. Heldtlaaan een hennepkwekerij. Op de zolderetage van het pand stonden 327 hennepplanten. De politie nam de planten in beslag en droeg zorg voor vernietiging van de hennepteelt. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorspronkelijke bewoner. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. 

Losgeschoten aanhangwagen zorgt voor ongeval
Westland/Wateringen – Een 41-jarige automobilist verloor donderdag 11 juni om 17.35 uur op de Herenstraat zijn aanhangwagen. De aanhangwagen zat niet goed bevestigd aan de auto, schoot plotseling los en belandde op de weghelft bestemd voor het tegemoet komende verkeer. Daar reed op dat moment een 71-jarige automobiliste uit Monster. De vrouw kon de aanhangwagen niet meer ontwijken en botste op de losgeschoten aanhangwagen. De vrouw raakte bij het ongeval gewond en de GGD vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 41-jarige Hagenaar.

Paard op hol
Westland/’s-Gravenzande – Twee vrouwen (27 en 28 jaar) raakten donderdag 11 juni om 12.10 uur gewond toen hun paard op hol sloeg. De twee vrouwen reden met paard en wagen over de Staelduinlaan toen het paard plotseling op hol sloeg. De wagen belandde daarbij op zijn kant en een van de vrouwen kwam daarbij tegen een boom. Zij brak daarbij vermoedelijk haar arm. De andere inzittende, een zwangere vrouw, moest met rugklachten naar het ziekenhuis. De politie spreekt haar waardering uit voor enkele omstanders die het ongeval zagen gebeuren en direct eerste hulp toepasten.

Zoekactie naar vermist kind

Westland/De Lier – De politie startte donderdag 11 juni om 19.20 uur een grote zoekactie naar een vijfjarig jongetje. Het kindje was om 17.30 uur even buiten gaan spelen en kwam niet meer terug. De ongeruste moeder belde de politie die direct een groot onderzoek instelde. Daarbij werd gebruik gemaakt van een politiehelikopter, leden van de mobiele eenheid en een duikploeg van de brandweer. Ook Connexxion werd geïnformeerd. Omstreeks 20.00 uur bleek alle inzet voor niets te zijn geweest. Het jongetje was bij het spelen bij een vriendje naar binnen gegaan en had geen besef van de onrust buiten op straat. Niets vermoedend werd het kind door de ouders van het vriendje met zijn moeder herenigd. Eind goed al goed.

Dure plas
Delft – Politieagenten zagen vrijdag 12 juni om 01.30 uur een 35-jarige Delftenaar staan urineren nabij het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel. De agenten gaven de man een bekeuring. De man die een flinke borrel op had, wilde kenneijk indruk maken op zijn vriendin en schold de agenten uit. Die hielden de man daarop aan en sloten hem in voor nader verhoor. Met drie processen-verbaal op zak mocht de man uiteindelijk weer naar huis.

Op heterdaad
Delft – Een 30-jarige medewerkster van het TU-complex aan de Jaffalaan betrapte donderdag 11 juni om 19.20 uur een 21-jarige Pool. De man nam vanaf één van de kamers twee laptops mee en stopte die in zijn rigzak. De vrouw bedacht zich geen moment en probeerde de man tegen te houden. Met behulp van ander personeel konden zij de agressieve man onder controle houden. Een van haar collega’s bond daarbij de benen van de man vast om te voorkomen dat hij kon weglopen. Politieagenten namen de aangehouden verdachte over en sloten hem in voor nader verhoor.

Kindje botst op auto
Zoetermeer – Een 6-jarig jongetje botste donderdag 11 juni om 17.25 uur tegen een auto die bestuurd werd door een 29-jarige Zoetermeerder. Het kindje stak plotseling vanaf het trottoir de rijbaan van de Rembrandstraat over. De 29-jarige man kon het kindje vervolgens niet meer ontwijken. De GGD vervoerde het jongetje naar een ziekenhuis. Achteraf bleek dat zijn letsel gelukkig meeviel.

Ambulance botst tegen bromfietser
Zoetermeer – Een ambulance met zwaailicht en sirene op weg naar een ongeval botste donderdag 11 juni om 17.50 uur op de kruising Zwaardslootseweg en de Marsmanhove tegen een bromfietser. Deze raakte daarbij lichtgewond en had kennelijk de aankomende ambulance niet opgemerkt.

Forse schade bij kettingbotsting
Zoetermeer– Een 43-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte donderdag 11 juni om 21.40 uur een kettingbotsing met drie auto’s. Een takelwagen moest eraan te pas komen om twee beschadigde auto’s weg te slepen die betrokken waren bij het ongeval. De 43-jarige man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ook bleek dat de man zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. De politie maakte dan ook proces-verbaal tegen de man op.

Getuigen schietincident gezocht
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een schietincident op de Ruimtebaan, donderdag 11 juni. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding dat er op de Ruimtebaan een ruzie was, waarbij een schot gelost zou zijn. Ter plaatse verklaarden getuigen dat er vanuit een vermoedelijk zwarte personenauto een schot gelost was in de richting van een groep. Niemand raakte hierbij gewond.

Uit de verklaringen bleek dat de oorsprong van het incident vermoedelijk ligt in de mishandeling van een onbekend gebleven meisje eerder op de avond op een parkeerplaats aan Lijnbaan. Daarbij raakte een 16-jarige Zoetermeerse jongen slaags met een meisje, die vervolgens hulp kreeg van haar broer. De broer bedreigde daarbij de 16-jarige Zoetermeerder met een vuurwapen.

Toen de jongen later met zijn vader en een aantal vrienden op de Ruimtebaan reed, bleek dat het geslagen meisje met haar ouders in de auto voor hen reed. De vader van de jongen seinde de auto te stoppen, teneinde de ruzie uit te praten. Dat ontaardde in een ruzie waarbij plotseling vanuit een passerende auto op de groep geschoten werd.

Heeft u informatie over het incindent aan de Ruimtebaan of de ruzie die eerder op de avond plaatsvond op de Lijnbaan? Meldt u zich dan bij de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.