Persberichten 26 juni 2009 | Regio15.nl

Persberichten 26 juni 2009

Om niets door het lint
Den Haag – Een 34-jarige Hagenaar ging donderdag 25 juni volledig door het lint toen een politieagent hem naar zijn rijbewijs vroeg. De agent zag de man omstreeks 10.30 uur over de Lijnbaan op zijn motor rijden. Omdat de agent in eerste instantie dacht dat de man op een brommer zat en te hard reed, liet hij de Hagenaar stoppen. De man weigerde zijn rijbewijs te laten zien en toen de agent hem daarom wilde aanhouden, ging hij de politieman te lijf. Met hulp van collega’s kon hij uiteindelijk worden overmeesterd. Op het politiebureau bleek de man gewoon een rijbewijs te bezitten en ook met zijn motor was niets mis. Door zijn gedrag heeft de man tóch een probleem. Hem wordt bedreiging, verzet en belediging ten laste gelegd.

Mannen gaan politie te lijf
Den Haag – De politie hield vrijdag 26 juni kort na middernacht drie Haagse mannen van 22, 32 en 34 jaar aan die betrokken waren bij een opstootje bij een café aan de Van Diemenstraat. De politie werd naar de kroeg gestuurd in verband met een vechtpartij. Toen de agenten arriveerden, liepen zo’n acht personen weg. Toen de agenten de mannen aanspraken, begon een van hen direct te schelden. De politie wilde de man aanhouden, maar zijn vrienden beletten dat. Daarop ontstond een vechtpartij tussen de groep en de politie, die inmiddels met meerdere eenheden aanwezig was. Uiteindelijk konden drie mannen worden aangehouden.

Fietser gewond na aanrijding
Den Haag - Bij een aanrijding op de kruising Nieuwe Parklaan met de Nieuwe Duinweg raakte donderdagmiddag 25 juni om 12.10 uur een 14-jarige fietser gewond. Een 49-jarige automobilist uit Den Haag zag het meisje over het hoofd en kon een aanrijding niet voorkomen. De GGD vervoerde het meisje met heupklachten naar het ziekenhuis.

Aanhouding na mishandeling
Den Haag - Een 24-jarige man uit Wassenaar deed vrijdagochtend 26 juni om 02.39 uur aangifte tegen een 23-jarige man uit Delft. De Delftenaar sloeg, met nog onbekende aanleiding, het slachtoffer op zijn linkeroog. Het voorval vond plaats op de Strandweg. Politieagenten hielden de verdachte aan. Omdat hij zich zeer recalcitrant gedroeg, gebruikten zij daarbij gepast geweld. De zaak wordt onderzocht.

Vier dames gered
Den Haag - Vier zwemmers raakten donderdagmiddag 25 juni om 14.30 uur in nood bij golfbreker 45. Toegesnelde politieagenten van het kustdetachement konden de dames (20, 23, 21 en 45 jaar uit Renswoude, Leiden, Ederveen en Den Haag) redden. Doordat er een sterke stroming stond, was de reddingsactie lastig. De GGD vervoerde de 45-jarige Haagse naar het ziekenhuis.

Auto botst tegen tram
Loosduinen – Een 79-jarige vrouw reed in haar auto op de Laan van Meerdervoort toen zij donderdag 25 juni om 12.20 uur bij het oversteken van de trambaan tegen een aankomende tram botste. De vrouw zag de tram te laat en kon niet meer tijdig stoppen. De 53-jarige trambestuurder zag de auto op de rails staan en voerde een noodstop uit. Helaas was een aanrijding niet meer te voorkomen. De auto had als gevolg van de botsing krassen over de gehele breedte van het voertuig. Ook de tram vertoonde krassporen. Zowel de vrouw als de trambestuurder kwamen met de schrik vrij.

Man valt van trap
Den Haag – Een 50-jarige man viel vrijdag 26 juni om 04.28 uur van de trap bij een halte van de Randstadrail aan de Laan van Leidschenveen. De man kwam daarbij op zijn gezicht terecht. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Frontale botsing
Rijswijk - Op de Haagweg botsten donderdagmiddag rond 13.00 uur een fietser en een bromfietser op elkaar. Toen de 37-jarige Hagenaar op zijn fiets plotseling vanaf de stoep het fietspad op reed, kon de 16-jarige Haagse bromfietser hem niet meer ontwijken en botsten zij frontaal op elkaar. De fietser botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. De twee Hagenaars liepen verwondingen op aan hoofd en benen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallendienst onderzoekt de aanrijding.

Eigenaar auto grijpt eigenhandig inbreker in kraag
Rijswijk – Een 27-jarige man uit Zoetermeer greep donderdagmiddag 25 juni op de Kruising van de Volmerlaan met de Verrijn Stuartlaan eigenhandig een auto-inbreker in zijn kraag. Toen de Zoetermeerder rond 14.00 bij zijn geparkeerde auto aankwam, zag hij tot zijn grote verbazing hoe de 41-jarige Hagenaar inbrak en er met zijn spullen vandoor ging. De man zette de achtervolging in, waarna de inbreker hem met een mes bedreigde. Desondanks kreeg de Zoetermeerder de Hagenaar te pakken en hield hem samen met twee toegesnelde omstanders onder controle tot de gealarmeerde politieagenten arriveerden. De man bleek geen onbekende van de politie te zijn; hij staat bekend als veelpleger of stelselmatige inbreker. Hij is dan ook in verzekering gesteld en wordt vrijdag 26 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Doorrijders aangehouden
Westland/Poeldijk – De politie hield donderdag 25 juni twee Honselersdijkers aan, die rond 12.10 uur met de scooter op de Nieuweweg een voetganger hadden aangereden en er daarna vandoor waren gegaan. Het 13-jarige slachtoffer liep hierbij een gebroken vinger op. Na de aanrijding reed 17-jarige bestuurder van de scooter gewoon door en probeerde zijn even oude bijrijder met zijn hand de kentekenplaat af te dekken. Desondanks was het kenteken al door een getuige gezien. Politieagenten namen contact op met de scooterrijders en sommeerden hen zich te melden op het politiebureau. Dit deden de jongens, waarna zij direct werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser en bromfietser botsen
Delft – Een 52-jarige fietser uit Delft botste vrijdag 26 juni om 00.15 uur bij het tunneltje aan de Abtswoudeweg tegen een 16-jarige bromfietser uit Delfgauw. Hij wilde linksaf slaan, in de richting van de tunnel, toen hij een bromfietser over het hoofd zag en in botsing kwam. Ze moesten allebei ter controle naar het ziekenhuis. Agenten lieten beide bestuurders blazen, waaruit bleek dat de Delftenaar te veel gedronken had. Hij blies 460 ugl. Op een rollenbanktest bleek dat de bromfiets van de jongen uit Delfgauw te hard kan rijden; bij de test reed de bromfiets 79 km/u. De bromfiets werd in beslag genomen en beide partijen kregen een proces-verbaal.

Overval op supermarkt mislukt: politie zoekt getuigen!
Delft – Een man probeerde donderdag 25 juni om 16.30 een supermarkt aan de Rotterdamseweg te overvallen. Door ingrijpen van omstanders mislukte dit. De man liep de winkel binnen, richtte een (nep)vuurwapen op de kassa en riep dat het een overval was. De kassier sloeg de man weg, waarop het wapen op de grond viel. Een getuige, een 57-jarige vrouw uit Delft, probeerde de man te verhinderen te vluchten en sloeg hem met een fles frisdrank van 1,5 liter op zijn hoofd. De man sloeg hierop terug en viel, maar kon toch nog ontkomen. De politie verspreidde direct via Burgernet het signalement van de verdachte, maar kon hem niet meer achterhalen. Het gaat om een man van ongeveer 1,60 lang en een donkere huidskleur. Hij droeg een donkere jas met capuchon en spijkerbroek en verborg zijn gezicht door een bivakmuts. (Her)kent u de verdachte of heeft u anderszins informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze man? Belt u dan met de recherche van bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Vrouw steekt man in been
Pijnacker/Nootdorp - Politieagenten hielden donderdagmiddag 25 juni een 28-jarige vrouw aan, nadat zij haar partner in zijn been had gestoken. Dit gebeurde in hun woning. Op het politiebureau is de vrouw ingesloten. De 39-jarige man werd in het ziekenhuis aan de verwonding behandeld.

Ruzie om pettenhandel loopt uit de hand
Zoetermeer – De politie trof donderdag 25 juni om 18.30 uur een grote oploop van mensen aan, naar aanleiding van een mishandeling op de Loirestroom. Een 17-jarige Zoetermeerder was daar bij een ruzie met een behoorlijk stuk hout op zijn hoofd geslagen. Op basis van zijn signalement hielden agenten een 27- jarige verdachte aan. Een groep omstanders bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de agenten in hun werk te hinderen. De agenten waren gedwongen om pepperspray te gebruiken om de groep omstanders bij de aangehouden man uit Utrecht weg te houden. Hierop volgden nog vier aanhoudingen onder de omstanders (Zoetermeerders van 17-30 jaar). Het 17-jarige slachtoffer werd eveneens aangehouden, vanwege zijn nog onduidelijke aandeel in de ruzie waar het allemaal mee begon. De recherche van bureau Zoetermeer onderzoekt de zaak.

Dronken op een snorfiets
Zoetermeer – Een 23-jarige man uit Zoetermeer raakte donderdag 25 juni om 09.20 zijn rijbewijs én brommer kwijt, omdat agenten hem met te veel drank op een snorfiets betrapten. Hij moest op de Aziëweg een blaastest afleggen, met 740 ugl als resultaat. Aangezien dit niet de eerste keer was dat hij met te veel drank op reed, besliste de officier van justitie dat ook zijn brommer in beslag genomen werd. Op het politiebureau maakten de agenten proces-verbaal op.

Brand in meterkast onthult hennepkwekerij
Zoetermeer – Door een brand in de meterkast ontdekte de politie donderdag 25 juni om 06.05 uur op de zolder van een pand aan de Lekstroom een hennepkwekerij. De bewoners hadden zelf niet de brandweer en politie gebeld, maar hadden zelf de brand al geblust toen de hulpdiensten arriveerden. Op de zolder van het pand ontdekte de brandweer een hennepkwekerij van 200 planten. Agenten hielden daarop de twee bewoners van het pand, een 29-jarige man en vrouw, aan. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de politie onderzoekt de zaak verder. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.