Persberichten 01 juli 2009 | Regio15.nl

Persberichten 01 juli 2009

Autokrakers aangehouden

Den Haag – Dankzij een alerte getuige kon de politie woensdagochtend 1 juli om 01.20 uur twee Rotterdammers (33 en 36 jaar) aanhouden op verdenking van diefstal uit een auto. Het duo brak bij een auto op de Parallelweg in en nam daarbij enkele goederen mee.

Hierna reden zij weg in de richting van de Waldorpstraat. Daar zag de politie de mannen rijden, waarna zij werden aangehouden. Een van de aangehouden verdachten verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde daarbij het politiepersoneel.

Grote controle levert bijna 440.000 euro op

Den Haag – Bij een grote controle (‘integra-actie’) op de Mr. P. Droogleever Fortuynweg zijn dinsdag 30 juni bijna 550 auto’s gecontroleerd, 125 bekeuringen uitgedeeld en openstaande bedragen ter waarde van bijna 440.000 euro geïnd. In het kader van deze actie werkten verschillende onderdelen van Politie Haaglanden samen met Douane, Gemeente- en Rijksbelastingen en KLPD.

Van 13.00 uur tot 21.00 uur deelden politieagenten bekeuringen uit voor onder andere technische gebreken aan de auto, rijden zonder rijbewijs en overbelading. Behalve 440.000 euro aan openstaande vorderingen, legden Gemeente- en Rijksbelastingen ook beslag op 36 auto’s.


Minderjarige in gestolen auto

Den Haag – Een 16-jarige jongen trok dinsdag 30 juni om 16.50 uur de aandacht van de politie door in een gestolen auto over de ’s-Gravenzandelaan te rijden. Politieagenten beëindigden de rit en hielden de jeugdige autorijder aan. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de diefstal van de auto.

Politie beëindigt gijzeling

Den Haag – De politie kreeg dinsdag 30 juni om 19.30 uur een melding dat een persoon vanaf het Trekvlietplein nabij het Rijswijkseplein in een auto zou zijn getrokken. Op basis van de op dat moment beschikbare informatie konden agenten al vrij snel de bewuste auto traceren. In de auto zat het 23-jarige slachtoffer en drie andere personen (20-23 jaar). Zij werden direct aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal. Zij zitten nog vast voor nader verhoor.

Zeventien mensen uit zee gered

Den Haag – Leden van het Kustdetachement van Politie Haaglanden redden dinsdag 30 juni in totaal zeventien mensen uit zee. De mensen kwamen ’s middags in problemen toen zij te dicht bij de golfbrekers voor de Haagse kust kwamen. Door een combinatie van afgaand water en een noordoostenwind ontstond langs deze golfbrekers een sterke stromingen, die de slachtoffers de zee in trok. De drenkelingen werden zwemmend en met behulp van boten door de politieagenten in veiligheid gebracht. Een 20-jarige man moest per ambulance naar het ziekenhuis, omdat hij veel water had binnengekregen. Een 18-jarige vrouw weigerde – tegen advies van ambulancepersoneel in – naar het ziekenhuis te gaan. Vrijwel alle slachtoffers hielden aan hun angstige avontuur schaaf- en snijwonden over, veroorzaakt door de scherpe basaltblokken waaruit de golfbrekers bestaan. Ook woensdagmiddag 1 juli is de kans groot dat door afgaand water en een noordoostenwind gevaarlijke stromingen in zee ontstaan. Het advies is om altijd bij golfbrekers uit de buurt te blijven.

Personeel betrapt insluiper

Den Haag – Personeelsleden van een bedrijf aan het Schietlood betrapten dinsdag 30 juni een 21-jarige insluiper. De man wist omstreeks negen uur ’s ochtends ongemerkt het bedrijf binnen te komen. Omdat er te veel mensen aan het werk waren, besloot de man echter weer te vertrekken. Op dat moment werd hij gesnapt. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon later in de omgeving door de politie worden aangehouden. De man verklaarde dat hij op zoek was naar een wc. Ondanks het feit dat de man niets had gestolen, is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Beroofd van scooter: politie zoekt getuigen

Den Haag/Loosduinen – Een 21-jarige man is dinsdag 30 juni rond 12.15 uur met geweld van zijn scooter beroofd. Het slachtoffer reed rond het middaguur over de Werf toen een zwarte motorrunner met daarop twee jongens naast hem kwam rijden. De jongens beroofden de 21-jarige vervolgens van zijn scooter. Hoe dat precies gebeurde, is niet bekend. Het slachtoffer was dusdanig gewond dat hij de politie niet meer kon vertellen dan dat hij was beroofd. De politie verstuurde kort na de roof een sms-alert, maar dit leidde niet tot de aanhouding van de daders of het terugvinden van de gestolen scooter.

De politie vraagt getuigen van de beroving of mensen die anderzijds informatie hebben die kan leiden tot de aanhouding van de daders, om contact op te nemen met de recherche van bureau Loosduinen op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. op 0800-7000.


Vernieler aangehouden

Den Haag – De politie hield dinsdag 30 juni rond 10.30 uur een 28-jarige Hagenaar aan bij een pand van de Sociale Dienst aan de Laan van Meerdervoort. De man was boos geworden tijdens het gesprek over zijn uitkering en vernielde een ruit. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie in café

Den Haag – In een café aan de Beeklaan ontstond dinsdag 30 juni rond 17.00 uur ruzie tussen twee bezoekers, waarbij één van de mannen een kapot glas in zijn gezicht geduwd kreeg. Op basis van het signalement kon de politie de verdachte, een 45-jarige Hagenaar, aanhouden. Het slachtoffer, een 46-jarige Hagenaar, moest naar het ziekenhuis om zicht aan een snee in zijn gezicht te laten behandelen. De politie stelt nader onderzoek in naar deze mishandeling.  

Tumult in Voorburg

Voorburg – De politie moest dinsdag 30 juni optreden om een ruzie op straat te sussen. Een 37-jarige Voorburger zocht naar aanleiding van een verbroken relatie de confrontatie met een 19-jarige plaatsgenote. Een familielid van de 19-jarige bemoeide zich met de zaak en sloeg met een hard voorwerp de voorruit van de auto van de man aan diggelen. De politie arresteerde de 37-jarige wegens belaging en het rijden onder invloed. De politie stelt een onderzoek in naar de gedragingen van alle betrokkenen.

Vrouw zwaargewond na val

Wassenaar – Een 82-jarige inwoonster van de Waldeck Pyrmontlaan raakte dinsdag 30 juni zwaargewond bij een val in haar woning. De vrouw verloor door nog onbekende oorzaak boven aan de trap haar evenwicht en viel achterover naar beneden. Een mobiel medisch team verleende de eerste hulp, waarna de vrouw naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.

Brit onder invloed

Wassenaar – De politie hield woensdagochtend 1 juli kort na middernacht een 64-jarige Brit aan. De man reed al slingerend met zijn auto over de Rijksstraatweg. Politieagenten hielden de man aan, waarna bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 270 ugl en moest direct een boete van 250 euro betalen.

Straatrover aangehouden

Rijswijk – Een 27-jarige Hagenaar belandde dinsdag 30 juni om 13.45 uur in de cel, nadat hij was betrapt bij een poging tot straatroof. De verdachte probeerde bij een 20-jarige Amsterdamse op de Citerstraat een tas weg te nemen. De vrouw hield haar tas stevig vast, waardoor het bij een poging bleef. Dankzij een goed signalement konden agenten de 27-jarige in de omgeving aanhouden.

Kop-staart met vier partijen

Westland/Naaldwijk – Een 25-jarige automobilist uit Rotterdam veroorzaakte dinsdag 30 juni om 15.00 uur een flinke aanrijding. De man zag een rij stilstaande auto’s op de Burgemeester Elsenweg over het hoofd en botste achterop een van de auto’s. In totaal raakten bij het ongeval vier auto’s betrokken. De GGD vervoerde de 25-jarige man met nekklachten naar het ziekenhuis.

Brugspringers hinderen pleziervaart

Westland/Naaldwijk – De politie maakte tegen vijf jongeren (14-16 jaar) proces-verbaal op nadat zij vanaf de Oranjesluisbrug in het water sprongen. De jongeren zordgen daarbij voor overlast en voor gevaarlijke situaties door tussen de pleziervaart in het water te springen. Na overleg met hun ouders kregen alle jongeren een Halt-verwijzing. De boete voor het brugspringen bedraagt 90 euro.

Verkeerscontrole

Delft - Op verschillende locaties in Delft hielden politieagenten dinsdag 30 juni een verkeerscontrole. Op de Tanthofdreef, Voorhofdreef en de Schoemakerstraat controleerden zij in totaal ruim 500 auto- en motorrijders. 25 bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogste snelheid werd gemeten op de Schoemakerstraat en bedroeg 85 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan. De politie deelde ook bekeuringen uit voor onder andere niet-handsfree bellen en niet dragen van de veiligheidsgordel.

Vluchten is zinloos

Delft - Na een korte achtervolging hielden politieagenten dinsdag 30 juni op de Rotterdamseweg een 20-jarige Hagenaar aan die zonder rijbewijs, verzekering en helm op een scooter reed. De Hagenaar en zijn bijrijder vielen de agenten op omdat zij geen helm droegen. Toen de agenten hen een stopteken gaven om ze hierop aan te spreken, gingen de jongens er vandoor. De achtervolging die de agenten inzetten was van korte duur; in de berm naast de Rotterdamseweg kwamen de jongens ten val. De bestuurder is aangehouden en bleek geen rijbewijs te hebben. De bijrijder kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Zonder rijbewijs, met alcohol

Zoetermeer – Op de Vorstiusrode hielden politieagenten dinsdagavond 30 juni rond middernacht een 22-jarige vrouw uit Zoetermeer aan, die zonder rijbewijs maar mét alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau blies zij 475 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zij kreeg een proces-verbaal.

In 2008 vielen er 750 doden in het verkeer. Volgens de gegevens van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat van 2008 waren er in 2007 in ons land door het gebruik van alcohol in het verkeer 95 geregistreerde verkeersdoden te betreuren. Het werkelijke aantal alcoholslachtoffers in het verkeer ligt vermoedelijk beduidend hoger dan het geregistreerde aantal vanwege het feit dat in Nederland bij dodelijke ongevallen geen postmortem onderzoek wordt uitgevoerd.

Jeugdige schoenenliefhebster

Zoetermeer - In een winkel aan het Theaterplein hielden politieagenten dinsdagmiddag 30 juni een 15-jarig meisje die vanuit verschillende winkels een complete outfit bij elkaar gestolen had. Haar voorkeur ging echter uit naar schoenen. Zij werd aangehouden met onder andere (zes paar) schoenen, sokken, make-up, sieraden, accessoires én condooms. Het meisje uit Zoetermeer is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.