Persberichten 08 juli 2009 | Regio15.nl

Persberichten 08 juli 2009

Zwaar gewonde na overval op woning (oproep getuigen)

Den Haag – Op maandag 6 juli omstreeks 04.00 uur drongen drie mannen een woning aan de Hoornse Hop binnen. De 3 mannen raakten slaags met de bewoners, waarbij  een van de bewoners ernstig gewond raakte.

 Na de overval gingen de daders er te voet vandoor in de richting van de Groningsestraat. De recherche van Bureau Scheveningen zoekt getuigen van deze overval. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

 

Burgers vangen zakkenroller
Den Haag - Met hulp van verschillende passanten kon dinsdag 7 juli een 29-jarige Roemeense zakkenroller in de kraag gevat worden. Een 21-jarige Haagse was omstreeks 16.30 uur met haar broertje in een kledingzaak aan de Spuistraat. Plotseling zag de jongen dat  een vreemde man de portemonnee van zijn zus wegnam uit haar tas. De Haagse zette direct de achtervolging in en wist de man in een verderop gelegen schoenenzaak te confronteren. De man had niet de portemonnee van de vrouw bij zich. Op straat wendde zij zich tot twee surveillerende agenten, die de vrouw verwezen naar het bureau om aangifte te doen van de diefstal. Op weg naar het bureau, zag de vrouw bij een pinautomaat op de Grote Markt een tweede man staan die zij ook in de kledingzaak had gezien. De vrouw ziet over de schouder van de man dat hij haar bankpasjes heeft en probeert geld op te nemen. Een gealarmeerde omstander pakte de dief vervolgens vast, maar deze weet er vandoor te gaan. Niet voor lang, want even verderop weten drie onbekend gebleven jongens de man aan te houden en over te dragen aan de politie. Er bleek geen geld te zijn opgenomen met de pasjes. De vrouw deed op het bureau aangifte van de diefstal. De politie onderzoekt de zaak.

 

Getuige helpt politie bij aanhouding winkeldief

Den Haag – Winkelpersoneel van een drogisterij op de Leyweg waarschuwde dinsdag 7 juli rond 13.45 uur de politie omdat een man spullen uit de winkel had gestolen. De man was hard weggerend en een getuige, een Haagse vrouw van 45, was op haar fiets gesprongen en achter de man aangegaan. Politieagenten troffen vervolgens in de Gietenstraat de getuige aan. De vrouw kon de politie wijzen waar de verdachte heengerend was. Ook kon ze de plek aanwijzen waar de man een tas met weggenomen spullen en zijn jas had gegooid. Aan de hand van haar verklaring konden de agenten al snel de man, een 38-jarige Hagenaar, aanhouden. Een 29-jarige Haagse vrouw die vermoedelijk ook bij de diefstal betrokken was, is ook aangehouden.

 

Melding inbraak leidt naar hennepkwekerij

Den Haag – Een melding van een inbraakpoging heeft ertoe geleid dat politieagenten een hennepkwekerij aantroffen. De agenten werden 8 juli rond 03.00 uur ’s nachts door de meldkamer naar de Schuytstraat gestuurd waar een personenauto de garagedeuren van een woning meerdere keren geramd zou hebben. Bij de woning aangekomen, zagen de agenten dat de deuren van de garage inderdaad beschadigd waren en op een kier stonden. Toen de agenten de garage inliepen, troffen ze daar apparatuur en een hennepkwekerij aan. Later die nacht werd op het Sweelinkplein een zwaar beschadigde auto aangetroffen die vermoedelijk gebruikt was om de garagedeuren te rammen. De recherche van het politiebureau in Scheveningen onderzoekt de zaak.

 

Beschonken bestuurder rijdt geparkeerde auto's aan
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdag 8 juli omstreeks 00.30 uur op de Hoefkade een 39-jarige Hagenaar met zijn auto tegen een geparkeerde auto staan. De man bleek twee geparkeerde auto's te hebben geraakt. Omdat hij vermoedelijk teveel gedronken had, hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau blies de man 810 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.

 

Steekpartij in woning, verdachte aangehouden
Den Haag – De politie kreeg dinsdag 7 juli omstreeks 22.40 uur de melding dat er in een woning aan de Zwartsluisstraat een steekpartij zou hebben plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 37-jarige Hagenaar aan met oppervlakkige steekverwondingen. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Elders in Den Haag hield de politie korte tijd later een 53-jarige verdachte aan in zijn woning. De recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden Hagenaar.

 

Op heterdaad betrapt

Den Haag - Een alerte burger meldde dinsdag 7 juli bij de politie verdachte omstandigheden in de kelder van een flat aan het Jacob Jordaensplein. Een agent die polshoogte ging nemen, hoorde terwijl hij met de melder sprak geluiden van een slijptol in de keldergang. In de deuropening van één van de kelderboxen trof de agent een 20-jarige Hagenaar voorover gebogen over een fiets aan, met een slijtol in zijn handen. Hoewel de man aanvankelijk verklaarde dat de fiets van zijn moeder was en zij de sleutel was verloren, bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

 

Hennepkwekerij opgerold

Den Haag – Een melding van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag leidde dinsdagmorgen 7 juli rond 11.30 uur tot het ontmantelen van een hennepkwekerij met 413 planten. Naar aanleiding van deze melding bezochten agenten met een zogenoemde ‘henneptrein’ de woning aan de Bragastraat. Volgens de buren werd de woning al zo’n twee jaar verbouwd. In de woning troffen de agenten inderdaad een grote bouwput aan. In het pand waren twee ruimtes ingericht voor het kweken van hennep. In de ene ruimte weren 183 planten aangetroffen, in de andere 230. De elektra was illegaal aangesloten. De politie onderzoekt de zaak.

 

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Den Haag – Een 28-jarige Amsterdammer die dinsdagavond 7 juli rond 19.30 uur met veel te hoge snelheid over de rijksweg A4 bij Den Haag reed, moest zijn rijbewijs inleveren. Agenten volgden de man over een afstand van bijna vier kilometer. Hierbij werd een snelheid gemeten van 180 kilometer per uur, wat overeenkomt met een gecorrigeerde snelheid van 167 kilometer per uur. Aangezien op het betreffende deel van de A4 slechts 100 km/u is toegestaan, moest de Amsterdammer zijn rijbewijs inleveren.

 

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

Den Haag – Een getuige belde dinsdag 7 juli rond 22.00 uur het alarmnummer 112 toen ze zag dat twee mannen inbraken in een geparkeerde auto op de Thorbeckelaan. Politieagenten reden direct naar de opgegeven locatie en troffen op de Oude Haagweg twee Haagse mannen van 37 en 39 jaar aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een van de mannen gooide bij het zien van de politie een autoradio in de bosjes. De mannen zijn aangehouden voor diefstal uit een auto en meegenomen naar het politiebureau.

 

Duif oorzaak van kop-staartbotsing

Den Haag – Doordat een 43-jarige automobiliste uit Rijswijk op de Volendamlaan onverwacht hard remde voor een duif op de weg, botsten achter haar twee auto’s op elkaar. Dit gebeurde dinsdag 7 juli rond 19.15 uur. De middelste auto was er weliswaar in geslaagd om nog net op tijd te stoppen, de bestuurder van de laatste auto lukte dit echter niet meer en botste tegen zijn voorganger op. De bestuurster van de middelste auto, een 49-jarige Haagse, raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar auto geknipt worden. Ze is met nek- en beenletsel naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd.

 

Jongetje uit zee gered

Den Haag/Loosduinen – Een 11-jarig jongetje uit Wijk bij Duurstede werd dinsdagmiddag 7 juli rond 13.30 uur bij Kijkduin uit zee gered door drie agenten van het Kustdetachement van Politie Haaglanden. Vanuit de politiepost Kijkduin zagen politiemensen hoe bij één van de golfbrekers een jongetje in nood was. Drie agenten kwamen direct in actie en haalden de jongen uit zee. Hij had geen water binnengekregen en maakte het verder goed.

 

Duitser met hoge snelheid over de A4

Leidschendam – Een 40-jarige automobilist uit Duitsland reed woensdagochtend om 03.15 uur op de A4 meer dan 190 km/u, terwijl 100 km/u is toegestaan. Politieagenten zagen de automobilist bij voortduring aan de linker kant van de A4 rijden en moesten alle zeilen bijzetten om de auto aan de kant te krijgen. De Duitser die kennelijk haast had kon zich niet legitimeren. De man moest mee naar het bureau en zit nog vast voor verhoor.

 

Dronken op snorfiets

Leidschendam – Een 45-jarige vrouw uit Leidschendam had wel heel veel gedronken toen zij dinsdag 7 juli omstreeks 16.45 uur moest blazen. De vrouw reed op de Gravin Juliana van Stolberglaan toen haar rijgedrag politieagenten opviel. De vrouw  blies 940 ugl, ruim vier keer meer dan is toegestaan. Zij moest direct haar rijbewijs inleveren, haar snorfiets bleef op het politiebureau achter.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

 

Brommer rijdt veel te hard

Wassenaar – Politieagenten zagen dinsdag 7 juli omstreeks 16.30 uur op de Deylerweg een jongen op een brommer wel erg hard rijden. De 17-jarige jongen uit Wassenaar moest met de brommer mee naar het bureau waar de contructiesnelheid van de brommer vastgesteld werd. De brommer kon meer dan 70 km/u rijden en werd inbeslaggenomen. Met een bekeuring en zonder brommer kon de jongen naar huis.


Benzinedief aangehouden

’s-Gravenzande/Westland – Politieagenten hielden woensdagochtend 8 juli vroeg een 43-jarige man aan, die diesel uit een vrachtwagen had gestolen. Oplettende getuigen belden de politie toen zij zagen dat de man diesel aftapte uit een vrachtwagen, die geparkeerd stond op de Marie Curiestraat. Agenten hielden de man uit Oekraïne aan en sloten hem in op het politiebureau.

 

Explosiefloze mijn op bouwterrein

’s-Gravenzande/Westland -  Een uitvoerder van het bouwproject op het bouwterrein aan de Parallelweg vond dinsdagmiddag 7 juli een projectiel dat verdacht veel op een zogenaamde ‘anti-tank mijn’ leek. Hij waarschuwde direct de politie, die de werkzaamheden stillegde en de Explosieven Opruimingsdienst waarschuwde. Specialisten constateerden dat het om de deksel van een anti-tank mijn ging, maar geen explosieven meer bevatte.

 

Burgers houden zakkenrolster aan

Delft – Gebundelde krachten leverden dinsdag 7 juli een zakkenrolster op. Een oplettende getuige zag hoe een zakkenrolster op de Voldersgracht de portemonnee uit een tas van een niets vermoedende vrouw haalde. De getuige waarschuwde de eigenaresse van de tas. Een mannelijke voorbijganger greep vervolgens de 30-jarige Haagse dievegge in haar kraag en droegen haar over aan de politie. Op het politieagenten sloten de agenten haar in.