Persberichten 7 augustus 2009 | Regio15.nl

Persberichten 7 augustus 2009

Aangehouden met gestolen bromfiets
Den Haag – Een 21-jarige man uit Den Haag is vrijdag 7 augustus aangehouden, omdat hij op een gestolen brommer reed. Politieagenten zagen de man omstreeks 00.45 uur over het Spuiplein rijden. Toen zij het kenteken natrokken, bleek dat de brommer dit voorjaar in Den Haag was gestolen. Daarop kreeg de 21-jarige Hagenaar op het politiebureau een proces-verbaal en werd de brommer in beslag genomen.


Man dreigt met mes
Den Haag – Een 40-jarige Hagenaar is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 augustus aangehouden, omdat hij op de Delftselaan een groep jongeren met een mes had bedreigd. Surveillerende politieagenten werden omstreeks 00.45 uur op de man gewezen. Toen hij de politie zag, gooide hij het mes weg, maar  bleef hij zelf staan. De enigszins verwarde man bevestigde de bedreiging en werd aangehouden.

Door rood: aanrijding
Den Haag - Een 41-jarige Hagenaar en een 23-jarige Leidschendammer kwamen donderdag 6 augustus om 17.19 uur op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de Boslaan met elkaar in botsing, toen beiden door rood reden. De een met de auto, de andere op de fiets. De GGD vervoerde de fietser met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.
 
Recalcitrant meisje
Den Haag - Een 16-jarig meisje uit Spijkenisse moest donderdagavond 6 augustus om 18.15 uur mee naar het politiebureau, omdat zij meerdere overtredingen (belediging, weigeren ambtelijk bevel, niet tonen van identificatie) beging op de Scheveningse boulevard. Tijdens haar aanhouding verzette zij zich hevig. Op het bureau werd haar moeder op de hoogte gebracht en ontving zij meerdere processen-verbaal.
 
Dronken fietser ziet slagboom over het hoofd
Den Haag - Een dronken 27-jarige Hagenaar dacht vrijdagochtend 7 augustus om 00.40 uur nog door de voor zijn voorganger geopende slagboom op de Gevers Deynootweg te kunnen fietsen, maar schatte dit verkeerd in. Hij fietste vol tegen de slagboom aan en viel samen met zijn 26-jarige Haagse vriendin die achterop zat op de grond. Beide kregen een boete voor openbare dronkenschap.
 
Dronken automobilist rijdt pand binnen
Den Haag - Een 25-jarige Amsterdamse automobilist reed vrijdagochtend 7 augustus om 05.05 uur om nog onbekende reden een pand aan de Gevers Deynootweg binnen. Agenten zetten hierna de achtervolging in, waarbij de Amsterdammer diverse overtredingen beging. Op de kruising van de Gevers Deynootweg met de Scheveningse Slag ging de man spookrijden en konden politieagenten hem uiteindelijk aanhouden. Op het politiebureau blies de man 560 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.
 
Auto’s botsen
Den Haag/Loosduinen – Toen een 32-jarige vrouw donderdag 6 augustus om 08.54 uur met haar auto achteruit een uitrit verliet, zag zij een passerende auto op de Piet Moeskopsstraat over het hoofd. Als gevolg hiervan botsten de twee auto’s tegen elkaar. De bestuurster van de andere auto, een 38-jarige vrouw, is in verband met mogelijk letsel aan haar knie voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De 32-jarige vrouw kwam met de schrik vrij.

Een duur ritje
Den Haag/Loosduinen – Een 16-jarige jongen reed donderdag 6 augustus om 23.56 uur op zijn bromfiets over de Lozerlaan, waarbij hij diverse verkeersovertredingen beging. Hij gaf onder andere geen richting aan, hij overtrad de maximum toegestane snelheid en reed niet over het bromfietspad. Surveillerende agenten zagen dit rijgedrag en hielden de jongen staande. Bij controle van de papieren bleek de jongen ook geen ID bij zich te hebben en had hij geen geldig rijbewijs. De jongen moest mee naar het politiebureau en mocht dit even later met diverse boetes op zak weer verlaten.

Banden lek gestoken
Den Haag/Loosduinen – Van zes geparkeerde voertuigen aan de Dr. R.J. Fruinstraat, C.A. van Beverenplein, A. Kortekaasplantsoen en de A. Kortekaasstraat zijn door onbekenden in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 augustus de banden lek gestoken. Gedupeerde autobezitters deden donderdag in de loop van de dag aangifte bij het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0900-7000.

Openstaande verkeersboetes
Den Haag – Een 43-jarige man moest donderdag 6 augustus om 13.19 uur van de politie zijn auto aan de kant zetten omdat zij hadden gezien dat een kindje achter in de auto geen gordel om had. Bij controle van de gegevens bleek dat de man ook nog diverse verkeersboetes open had staan. Ook had de man geen rijbewijs of andere legitimatie bij zich. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij zijn ongenoegen uitte. Na het betalen van de openstaande boetes voor een bedrag van ruim 700 euro verliet  de man het bureau.

Man achtervolgt inbreker
Voorburg – De partner van een getuige achtervolgde donderdag 6 augustus om 08.30 uur een man die had ingebroken bij een woning in de Arentsburghlaan. Ze zagen de man over het hek van een woning klimmen. Toen de inbreker doorhad dat hij betrapt was, zette hij het op een rennen. Op de Binckhorstlaan raakte zijn achtervolger de man kwijt, maar de ondertussen gealarmeerde agenten zagen de verdachte in de richting van de Wegastraat rennen en konden hem aanhouden. Op het politiebureau bleek dat de 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een raam geforceerd had en zo verschillende goederen uit de woning had gestolen. Hij zit nog vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Katje in de tunnel
Voorburg – De politie kreeg donderdag 6 augustus om 08.45 uur een melding van een loslopend katje in de Sijtwende tunnel. In samenspraak met Rijkswaterstaat lieten ze enkele rijbanen in de tunnel afsluiten door kruisen op de matrixborden te plaatsen. Dit gaf de agenten de gelegenheid het katje te vangen en zo verdere gevaarlijke situaties voor het katje én verkeersdeelnemers te voorkomen.

Schennispleger aangehouden
Voorburg – Agenten hielden donderdag 6 augustus om 22.30 uur een 26-jarige man uit Egypte aan, die ongeveer een uur daarvoor zijn geslachtsdeel had laten zien aan twee meisjes van twaalf jaar en een meisje van tien. De meisjes herkenden de man toen hij het toilet van een eetgelegenheid aan de Kerkstraat in ging. De agenten hielden de man aan. Op het politiebureau bleek de man hier op vakantie te zijn. Hij vertrekt zeer binnenkort weer naar Egypte. Hij zit nu nog vast op het politiebureau, waar de zaak in behandeling is.

Te veel gedronken: rijbewijs kwijt
Rijswijk – Een 66-jarige automobilist uit Wateringen moest donderdag 6 augustus om 22.45 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij 660 ugl blies bij een alcoholtest. Hij kreeg op de Generaal Spoorlaan een stopteken. Toen de agenten hem aanspraken, zagen ze dat hij rooddoorlopen ogen had en met dubbele tong sprak. Het verraste hen dan ook niet toen de blaastest uitwees dat hij teveel gedronken had om te mogen rijden. Ze hielden hem aan en op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Auto en bus botsen
Maasland – Een bus gaf donderdag 6 augustus om 19.30 uur waarschijnlijk geen voorrang toen hij vanuit het centrum van Maasland  linksaf de Oude Veling op wilde draaien, in de richting van de A20. De 50-jarige buschauffeur botste hierdoor tegen een 51-jarige automobilist uit Den Haag. Hij reed op de Oude Veiling, een voorrangsweg, in de richting van Maasland. Door de botsing klapte zijn airbag uit en hierdoor had de Hagenaar last van pijn op de borst en liep hij een brandwond aan zijn arm op. De ambulance nam hem ter controle mee naar het ziekenhuis. Verder raakte niemand gewond. Beide voertuigen werden weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

DOM (Dronken, Over een rotonde, Met lekke band)
Westland/Poeldijk – Na een dollemansrit hielden politieagenten donderdagavond 6 augustus rond 23.30 uur een 31-jarige man uit De Meern aan. Op de Nieuweweg reed de automobilist met grote snelheid rechtdoor óver de rotonde, wat hem een lekke autoband opleverde. Desondanks reed de man gewoon door. Een getuige belde echter de politie, die direct naar de bestuurder op zoek ging. Op de de Verburghlaan zetten agenten de man aan de kant; hij bleek teveel gedronken te hebben en blies 885 ugl. In het verkeer is 220 ugl toegestaan.

Auto in de sloot; politie zoekt getuigen.
Westland/Naaldwijk – Op de Burgemeester Elsenweg belandde vrijdagochtend 7 augustus rond 06.00 uur een 31-jarige Hagenaar met zijn auto in de sloot. De man reed op de linkerrijstrook, vanuit Poeldijk in de richting van de A20, toen de bestuurder van de auto die naast hem reed plotseling naar links kwam. De Hagenaar moest hiervoor uitwijken, raakte in de slip en belandde in de naastgelegen sloot. De bestuurder van de auto die plotseling had ingevoegd, een Volkwagen Golf, reed gewoon door. De politie Westland is op zoek naar getuigen van dit ongeval en vraagt hen contact op te nemen via 0900-8844.
 
Katje gevonden in vuilnisbak
Westland/Naaldwijk – Een man keek wel even raar op toen hij donderdagochtend 6 augustus in een vuilnisbak bij de bushalte aan de Pijle Tuinenweg een rugzak met daarin een jong katje vond. De dierenambulance ontfermde zich over het dier.

Op z’n kop
Westland/ De Lier – Op de Veilingweg sloeg vrijdagochtend rond 03.00 uur een auto over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand op een aangrenzend privéterrein. Toen de gealarmeerde politieagenten bij de plaats van het ongeval aankwamen, waren de inzittenden al uit de auto. De bestuurder werd ter plaatse behandeld aan opgelopen snijwonden. De 18-jarige Naaldwijker bleek roekeloos gereden te hebben en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Onzichtbare vriend
Delft – Op het Stationsplein hielden politieagenten vrijdagochtend 7 augustus rond 02.30 uur een 20-jarige Delftenaar aan, voor het stelen van een fiets. Op de beelden van Cameratoezicht was te zien hoe de man bij het station een fiets wegnam. Agenten waren er snel bij en grepen de jongen in zijn kraag. Hij vertelde met stalen gezicht hoe hij de fiets zojuist van een vriend overhandigd had gekregen. Toen de agenten hem vertelden dat deze vriend niet op de camerabeelden te zien was, begreep de jongen dat hij door de mand was gevallen. Op het bureau werd de jongen ingesloten.