Persberichten 2 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 2 september 2009

Scooterrijder rijdt fietser aan: politie zoekt getuigen
Den Haag - Een 16-jarige Haagse fietsster raakte dinsdag 1 september om 10.48 uur gewond toen zij op de kruising van de Laan van Wateringseveld met de Orlandostraat door een rode scooter werd aangereden.

De scooter, met daarop twee lichtgetinte jongens, reed na het ongeluk door. De GGD vervoerde het slachtoffer met een hoofdwond naar een ziekenhuis. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met politiebureau Beresteinlaan via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietsendief geeft zichzelf aan
Den Haag – Twee politieagenten werden op 1 september omstreeks 13.00 uur op het Spui aangesproken door een 44-jarige Leidenaar met een rode fiets. De man vertelde dat hij de fiets zojuist had gestolen. Hij is aangehouden en de fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Agressieve klant in postkantoor aangehouden
Den Haag – Een woordenwisseling tussen een 27-jarige Haagse klant en een medewerkster van een postkantoor aan de Stationsweg over de sluitingstijd en het weggooien van een vieze luier mondde op 1 september omstreeks 17.00 uur uit in duw- en trekwerk. Na bemiddeling door de politie leek de rust even teruggekeerd, maar de Haagse trok even later aan de haren van de medewerkster en gaf haar zelfs een vuistslag in het gezicht. Ze is daarop meteen aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Man rijdt over eigen voet
Den Haag – Een ongelukkige autobestuurder kreeg het voor elkaar om over zijn eigen voet heen te rijden. De hulpdiensten ambulance en politie moesten daarom op dinsdag 1 september rond 11.00 uur uitrukken om de man eerste hulp te verlenen. De 89-jarige bestuurder uit Den Haag was vergeten zijn auto in de parkeerstand te zetten, toen hij even uitstapte om de weg te vragen. Daardoor rolde de het voertuig over zijn voet. De bestuurder kwam er zonder fysieke schade vanaf.

Handelaar in gestolen fietsen
Den Haag – Een 29-jarige man uit Den Haag is door de politie aangehouden, omdat hij vanuit een woning aan de Edisonstraat in gestolen fietsen handelde. Omwonenden zagen op dinsdag 1 september rond 19.00 uur dat er fietsen vanuit de woning in een huurbus werden geladen. De politie nam poolshoogte en kreeg van de 29-jarige man toestemming om de woning te bekijken. De man verklaarde dat hij fietsen opknapte. De agenten vonden dit een vreemde manier van opknappen, omdat ze een slijptol zagen en een brandlucht (van het slijpen) roken. Ook zagen ze een stapel fietssloten liggen. De man werd daarop aangehouden voor heling van fietsen. Tegen de man wordt proeces-verbaal opgemaakt.

Drugsdealers aangehouden
Den Haag – Door het vreemde gedrag van een verslaafde man, kon de politie twee drugsdealers  aanhouden. Politiebikers reden door de Betje Wolfstraat en zagen de verslaafde man door het raam van een geparkeerde personenauto hangen. Zij zagen dat de man in gesprek was met de inzittenden van de auto. Toen de man om zich heen keek, kreeg hij de agenten in de gaten en liep hij weg. De besturder van de auto reed ook direct weg. Politieagenten die door de politiebikers waren gewaarschuwd, konden de auto snel achterhalen. De twee inzittenden (18-19 jaar) werden aangehouden. De 19-jarige had dertien bolletjes met vermoedelijk cocaine bij zich. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsendief aangehouden
Den Haag -  Een getuige zag dinsdag 1 september om 17.08 uur op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk iemand een fiets stelen en belde gelijk de politie. Door zijn alerte optreden konden politieagenten korte tijd later in de Paets van Troostwijkstraat een 14-jarige fietsendief uit Den Haag aanhouden. Op het politiebureau verklaarde de jongen de fiets inderdaad gestolen te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal en wordt deze week voorgeleid.
 
Snelheidscontrole op Ockenburgstraat
Den Haag / Loosduinen - Tijdens een radar-snelheidscontrole in de Ockenburghstraat controleerden politieagenten dinsdag 1 september tussen 19.45 en 23.00 uur 389 passanten. In totaal begingen 76 automobilisten een snelheidsovertreding. De hoogstgemeten snelheid was 84 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De overtreders vinden binnenkort een boete in de brievenbus.
 
Auto te water
Den Haag/Loosduinen - De auto van een 33-jarige vrouw uit Monster belandde dinsdag 1 september om 07.30 uur, na een aanrijding, in de sloot. Het ongeval gebeurde toen de Westlandse op de kruising van de Van Elswijkbaan met de Monsterseweg geen voorrang verleende aan een 23-jarige Delftse automobiliste. Beide bestuursters bleven ongedeerd.
 
Bejaarde vrouw zwaargewond bij val in woning
Wassenaar – Een 81-jarige bewoonster van een woning aan de Van Wassenaer Obdamlaan raakte dinsdag 1 september zwaargewond bij een val in haar woning. De vrouw viel door nog onbekende oorzaak van de trap en raakte daarbij zwaargewond aan haar hoofd. Een ambulance - begeleid door drie motorrijders van Politie Haaglanden - vervoerde de vrouw naar het LUMC in Leiden. Haar toestand is zorgelijk.

Voorbijganger vindt hond aan hek
Westland/Naaldwijk – Een 26-jarige inwoner van Naaldwijk gooide dinsdag 1 september enkele flessen in een glascontaciner aan de Sibelius. Op zich niet zo bijzonder, tot de 26-jarige een vreemd geluid hoorde. Toen hij ging kijken zag hij dat achter de glascontainer een maltezer leeuwtje aan een riempje zat vastgebonden. Het beestje zat in zijn mandje. De agenten hebben het hondje overgedragen aan de dierenambulance.

Verdachten aangehouden
Pijnacker-Nootdorp – Woensdagochtend 2 september omstreeks 04.15 uur kregen agenten de melding dat enkele verdachte personen een autobedrijf aan de Burg. G.J.F. Tijdemanstraat aan het observeren waren en mogelijk voornemens waren in te breken. In de directe omgevijg trof de politie een 37-jarige Amsterdammer en een 39-jarige man uit Egmond aan Zee aan. Zij konden geen aannemeleijke verklaring geven voor hun aanwezigheid en reden in een auto waarvan de herkomst op dat moment niet duidelijk was. De politie hield beide verdachten aan en stelt een onderzoek in naar de gedragingen van het tweetal.

Jeugdige inbrekers betrapt
Zoetermeer – De politie kon woensdagochtend 2 september om 04.10 uur drie jongeren (12-16 jaar) uit Zoetermeer aanhouden op verdenking van betrokkenheid van een aantal inbraken in schuurtjes in de omgeving van de Akkerdreef en de Tarweakker. Zij namen enkele fietsen, hengels en andere spullen mee. Dankzij de hulp van een omstander kon de politie drie jongeren aanhouden. Een vierde jongen wist uit handen van de politie te blijven. De recherche stelt een onderzoek in naar zijn identiteit en de betrokkenheid van de jongeren.

Gewapende winkeldief
Zoetermeer – De politie hield dinsdag 1 september omstreeks 20.40 uur een 28-jarige man uit Zoetermeer  op verdenking van een winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Olaf Palmelaan. De man gedroeg zich in de winkel verdacht en werd aangesproken door een medewerker van de beveiliging. Het gesprek tussen de man en de beveiliger liep zo hoog op dat er een handgemeen ontstond. Een politieman in vrije tijd die toevallig aanwezig was, assisteerde om de man te overmeesteren. Toen dit gelukt was en de man werd gefouilleerd, bleek dat hij onder zijn kleding een geladen revolver bij zich droeg. Hierop hield de agent de 28-jarige Zoetermeerder aan en droeg hem over aan zijn gewaarschuwde collega’s.