Persberichten 7 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 7 september 2009

Flessen drank buigemaakt
Den Haag – Een 24-jarige man uit Den Haag is zondagavond 6 september aangehouden nadat hij had ingebroken in een kookschool aan de Boomsluiterskade.

De politie kreeg om 21.43 uur een melding dat iemand achter de verdachte van een inbraak in een school aan de Boomsluiterskade liep. De verdachte had een blauwe vuilniszak op zijn rug en zou op de Ammunitiehaven lopen. Daar reed op dat moment een surveillanceauto. De agenten zagen de verdachte lopen en spraken hem aan. In de vuilniszak zaten meerdere flessen drank. Omdat het vermoeden bestond dat deze flessen uit de kookschool waren weggenomen, werd de verdachte aangehouden.

Poging fietsdiefstal
Den Haag – De politie kreeg maandagochtend 7 september om 02.50 uur een melding dat een man op de Grote Markt probeerde fietsen te stelen. Agenten die op de melding reageerden, zagen de verdachte lopen en hielden hem aan. Vlak bij hem stonden drie fietsen die beschadigd waren. De verdachte werd aangehouden, het bleek een bekende veelpleger te zijn.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag – Een 34-jarige vrouw raakte gewond nadat de bromfiets, waar zij achterop zat, zondag 6 september om 17.30 uur op de Van Zeggelenlaan werd aangereden door een automobilist. De 27-jarige bestuurder van de auto kwam uit een parkeervak en zag de bromfiets over het hoofd en reed daar tegenaan. De, eveneens 27-jarige, bromfiets bestuurder kon niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met een beenwond naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietsbestuurder kwam met de schrik vrij.

Scooterrijder valt door straattegel
Den Haag – Een losliggende straattegel zorgde er zondag 6 september rond 17.30 uur voor dat een 21-jarige scooterrijder uit Leidschendam op de Reigersbergenweg ten val kwam en gewond raakte. Hij had zijn 19-jarige vriendin achterop toen een uitstekende tegel ervoor zorgde dat zij met de scooter over de kop sloegen. De bestuurder belandde met zijn hoofd op de grond en door de klap viel zijn Voorburgse vriendin bovenop hem. De GGD vervoerde de 21-jarige met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis. De 19-jarige vrouw werd ter plaatse door de GGD behandeld.

Belemmeren loont niet
Den Haag – Een medewerker van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) werd zondag 6 september rond 19.30 uur beledigd en belemmerd tijdens zijn werkzaamheden in de Rijnstraat. De medewerker wilde een man verbaliseren, omdat die zijn skateboard tegen een rijdende tram drukte. Op dat moment zette een 22-jarige man uit Voorburg zijn fiets tussen de HTM medewerker en skateboarder in. Vervolgens beledigde hij de HTM’er en reed hij meerdere malen met zijn fiets tegen de benen van het slachtoffer. De man pleegde hij ook nog verzet bij zijn aanhouding. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Ondernemende peuter
Den Haag – Een tweejarige peuter besloot vrijdag 4 september om 11.00 uur alleen op stap te gaan. Het jongetje was met zijn oma naar het sportcomplex nabij het Julianaplein in Voorburg gegaan en was daar aan de aandacht van zijn oma ontsnapt. Hij liep naar buiten en stapte via de achterdeur in een HTM-lijnbus. De chauffeur ontdekte op de Laan van Nieuw Oost-Indië de jonge reiziger en belde de politie. Die wisten het reisluchtige ventje terug te brengen naar zijn oma, die de vermissing al had gemeld. Eind goed al goed.

Voorburger aangehouden
Voorburg – De politie heeft op zondag 6 september rond middernacht op de Van Alphenstraat een 18-jarige Voorburger aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groep, dat vanaf de Bruijnings Ingenhoeslaan een spoor van vernielingen achterliet. Zo werd een mobiel toilet omgegooid, de inhoud van vuilnisbakken op straat gegooid en een personenauto vernield. De politie stelt een onderzoek in en heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Leidschendam – Twee automobilisten, beiden in de leeftijd van 46 jaar en afkomstig uit Oegstgeest en Amsterdam, raakten zondag 6 september omstreeks 21.30 uur hun rijbewijs kwijt. Beide autobestuurders reden met een snelheid van 170 km per uur over de Rijksweg A4. Op die weg geldt ter plaatse een maximum snelheid van 100 km per uur. De politie maakte tegen beide automobilisten ook proces-verbaal voor de overschrijding van de maximum snelheid.

Inbraak tankstation
Maasdijk – Onbekenden braken maandag 7 september om 03.05 uur voor de derde maal sinds juni dit jaar in bij een tankstation aan de Lange Kruisweg. Een getuige belde de politie omdat hij de klap hoorde toen de dieven een ruit verbraken van het tankstation. Korte tijd later kwamen twee daders, in het donker gekleed en met bivakmutsen op, weer naar buiten en reden in een auto weg in de richting van de Oranjepolder. Bij het benzinestation stalen zij sigaretten. De politie onderzoekt de zaak, waarbij onder andere de beelden van de bewakingscamera bestudeerd worden. Het zou kunnen dat het om dezelfde daders gaat als bij de eerdere inbraken bij het benzinestation. Hebtt u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan met politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met M. op nummer 0800-7000.

‘Gewapend’ over straat
Westland/Wateringen – De politie hield zondagavond 6 september om 20.15 uur twee Polen (23 en 27 jaar) aan die met een luchtbuks nabij de Wateringseveldseweg op eenden zouden schieten. Ter plaatse troffen de agenten het duo aan. Of zij op eenden hadden geschoten, kon niet worden vast gesteld. Wel namen de politiemannen beide luchtbuksen in beslag. De politie maakte tegen het tweetal proces-verbaal op. Zij kregen beiden een boete van 100 euro.

Prullenbak op auto
Delft – Agenten hielden zondag 6 september om 20.15 uur een 20-jarige man uit Delft aan omdat getuigen hadden gezien dat hij in de Kloksteeg een prullenbak op een auto gooide. De man verklaarde dat hij gedronken had en zich niets meer kon herinneren. Wel was hij bereid om de schade te vergoeden. Hij moest mee naar het politiebureau en bracht daar de nacht door.

Twee aanhoudingen bij evenement
Zoetermeeer – De politie hield in samenwerking met de beveiliging zondag 6 september om 22.30 uur twee jongens aan voor mishandeling. Zij waren betrokken bij een opstootje met enkele bezoekers tijdens een evenement aan de Prismalaan. De jongens, 16 en 17 jaar uit Zoetermeer, kregen op het politiebureau een proces-verbaal.