Extra persbericht 8 september 2009 | Regio15.nl

Extra persbericht 8 september 2009

Pop Geert Wilders in beslag genomen
Vier mensen aangehouden voor bedreiging

Den Haag - Politieagenten namen dinsdagmiddag een pop in beslag, die met een strop in een boom aan de Koekamplaan hing en waarop met een mes een foto van Geert Wilders was bevestigd.

 De politie hield naar aanleiding hiervan vier mensen aan voor bedreiging van de politicus.
 
Rond 13.00 uur belden geschokte passanten de politie. Vlakbij het Centraal Station hing een levensgrote pop, waarop met een groot mes een foto van Geert Wilders was bevestigd. Daaromheen was nepbloed gesmeerd. Ook had de pop een zak over het hoofd.

Politieagenten gingen direct poolshoogte nemen. Daar aangekomen werden zij aangesproken door drie vrouwen en één man (18 en 19 jaar uit Den Haag, Leiden en Nootdorp), die verklaarden verantwoordelijk te zijn voor het ophangen van de pop. Hierbij gaven zij aan dat het ging om een kunstproject in het kader van een schoolopdracht. De agenten namen in overleg met het Openbaar Ministerie de pop in beslag en hielden het viertal aan. Geert Wilders heeft ondertussen laten weten aangifte te doen van bedreiging.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoekt het Team Bedreigde Politici in samenwerking met rechercheurs van Bureau Overbosch de zaak.