Persberichten 9 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 9 september 2009

Politie zoekt specifieke getuige van overval snackbar
Den Haag – De recherche van politiebureau Zuiderpark is op zoek naar een specifieke getuige in het onderzoek naar de overval op een snackbar aan het Castricumplein, op vrijdagavond 14 augustus rond 21.30 uur.

Eén getuige ging na de overval te voet achter de dader aan. In de omgeving van het parkeerterrein aan de Nieuwendamlaan liep op dat moment een man met een kleine witte hond, die de getuige vertelde welke richting de verdachte was opgerend. De verdachte van de overval had in het voorbijgaan naar de nietsvermoedende hondenbezitter geroepen dat hij hem niet moest volgen omdat hij gewapend is. De recherche is dringend op zoek naar deze man die op vrijdagavond 14 augustus rond 21.30 uur met een kleine, witte hond in de omgeving van de Nieuwendamlaan liep. Bent of kent u deze man? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw overlijdt na aanrijding
Den Haag - Na een aanrijding met een vrachtwagen is dinsdagochtend 8 september een 45-jarige vrouw uit Den Haag overleden. De vrouw fietste rond 08.40 uur op de Fahrenheitstraat en wilde rechtdoor de Segbroeklaan oversteken. De vrachtwagen, die eveneens op de Fahrenheitstraat reed, wilde tegelijkertijd rechtsaf slaan om de Segbroeklaan op te rijden. Hierbij zag de chauffeur de fietsster over het hoofd. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Omdat het ongeval tijdens de spits gebeurde, waren er veel mensen getuige. De politie deed een groot deel van de ochtend onderzoek op de plaats van het ongeval.

Wie betaalt nu die boetes?
Den Haag – Twee Haagse mannen en één vrouw gingen dinsdag 8 september rond 13.00 uur met elkaar op de vuist op de Lijnbaan. Het drietal, in de leeftijd van 25 tot 31 jaar, was betrokken bij een hennepkwekerij die een tijdje terug door de politie werd opgerold. Nu hebben de drie ruzie over wie de boetes moet betalen. De politie hield de drie ruziemakers aan toen zij aan het vechten waren en nam ze voor verhoor mee naar het politiebureau.

Hamergevecht
Den Haag – Na de melding dat er twee mannen aan het vechten waren, hield de politie dinsdag 8 september om 21.19 uur twee Hagenaars aan in de Hemsterhuisstraat. De mannen, van 30 en 37 jaar, waren begonnen met vechten op de Veenkade, waar getuigen zagen hoe de een de ander met een hamer achtervolgde. De politie nam beide mannen voor verhoor mee naar het bureau.

Diefstal uit kinderwagen
Den Haag – De politie hield dinsdag 8 september om 14.15 uur twee Bulgaarse zussen aan op verdenking van diefstal uit een kinderwagen. De vrouwen van 21 en 25 jaar zouden in een kledingwinkel aan de Spuistraat een portemonnee en mobiele telefoon uit een kinderwagen hebben gestolen. De zussen zitten op het politiebureau vast voor verhoor.

Aangehouden wegens mishandeling
Den Haag – De politie hield dinsdag 8 september rond 15.30 uur een 21-jarige inwoner van Den Haag aan op verdenking van het mishandelen van een 19-jarige plaatsgenoot. Toen agenten poolshoogte gingen nemen bij de tramhalte op de Wouwermanstraat, waar het incident plaatsvond, sloeg de verdachte op de vlucht. Na een achtervolging kon de verdachte in de buurt van de Vaillantlaan door een motoragent worden aangehouden.

Dronken man ramt lichtmast
Den Haag – Een 39-jarige Hagenaar ramde woensdagnacht 9 september een verkeerslichtmast op de Zuid-Hollandlaan uit de grond. De man had te veel gedronken, hij blies 450 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Zijn auto is total loss en de politie heeft proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Groenteboer met pepperspray
Den Haag - Een Haagse groenteboer (19) is dinsdag 8 september aangehouden voor het bezit van een busjes pepperspray. Een 40-jarige man werd eerder onwel aangetroffen in de buurt van de groentewinkel en gaf bij de politie aan dat hij bespoten was met de substantie. De politie ging op aanwijzing van de man de groentewinkel in en trof daar het bewuste busjes aan. De man is aangehouden en de pepperspray is in beslag genomen.

Beginnend bestuurder in de fout
Wassenaar – De politie maakte woensdag 9 september kort na middernacht proces-verbaal op tegen een 25-jarige Hagenaar. De man reed met zijn auto over de Schout bij Nachtlaan en werd door politieagenten aan een routinecontrole onderworpen. De man had teveel gedronken en blies 250 ugl.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidscontrole op verzoek van bewoners
Westland/Honselersdijk – De politie controleerde dinsdag 8 september tussen 09.00 en 11.00 uur, op verzoek van de bewoners, de snelheid van het autoverkeer op de Endeldijk. Van de circa zeventig gepasseerde automobilisten reden er elf te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 58 km per uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De politie gaat de komende dagen nog een paar keer de snelheid controleren.

Haastige spoed is zelden goed
Delft – Een 26-jarige Delftenaar raakte dinsdag 8 september om 16.15 uur gewond bij een ongeval met een auto op de Phoenixstraat. De man wilde de tram halen en rende de rijbaan over. Hij zag daarbij een aankomende auto over het hoofd. De Delftenaar werd aangereden door een 36-jarige plaatsgenoot. De GGD behandelde de man. Hij hield aan het ongeval een paar gebroken tanden over.

Heterdaadje
Delft – De politie hield woensdagochtend 9 september om 02.00 uur twee Delftenaren (18 en 19 jaar) aan op verdenking van diefstal van een fiets. Via het cameratoezicht zagen agenten dat het duo twee fietsen vanaf de Coenderstraat wegnamen. Toen de agenten het duo hadden achterhaald, bleek dat zij bij wijze van grap de fietsen elders hadden neergezet. Beiden kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid. De fietsen moesten zij terug plaatsen.

Nieuwe golfbaan?
Delft – Politieagenten zagen dinsdagavond 8 september om 22.30 uur een man in een golfkarretje over de Koornmarkt rijden. Van een hole in one bleek geen sprake, wel bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies aan het bureau 485 ugl. Daarnaast bleek dat de man nog een geldboete had openstaan. Omdat hij die niet wilde betalen namen de agenten zijn wagen in beslag. Als de man de boete alsnog betaalt krijgt hij de golfkar weer terug.

Politie zoekt getuigen van mishandeling
Westland/Wateringen – De recherche van politiebureau Westland is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 20-jarige jongen uit Wateringen die zaterdagochtend 5 september op de Kerklaan plaatsvond. De ochtend van 5 september fietst het slachtoffer rond 04.00 uur samen met zijn broer en een vriend via de rotonde nabij Het Plein de Kerklaan op. Bij de rotonde komt er plotseling een donkerkleurige auto naast de jongens rijden. De auto snijdt de fietsers af en rijdt het slachtoffer ter hoogte van een bankfiliaal klem. Er hangt een voor het slachtoffer onbekende jongen uit het raampje van de auto en vrijwel tegelijkertijd voelt hij een scherpe pijn in zijn been. Het slachtoffer weet aan zijn belager te ontkomen en rent weg. De verdachte zet nog even de achtervolging in, maar staakt deze al snel. Het slachtoffer blijkt met een scherp voorwerp in zijn been gestoken te zijn.
De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze mishandeling. De jongen die uit de auto hing en het slachtoffer heeft gestoken had een getinte huid en donkerkleurig haar. Hij was ongeveer 20 jaar oud en 1.70 meter lang. Bent u getuige geweest van de mishandeling of heeft u anderzijds informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland via telefoonnummer 0900-8844.

Frontale aanrijding: politie zoekt getuigen
Westland/Wateringen – De politie zoekt getuigen van een frontale aanrijding op de Poeldijkseweg, waarbij één vrouw gewond raakte. Zaterdagavond 5 september om 20.00 uur reed een automobilist op de Poeldijkseweg in de richting van Poeldijk, toen plotseling een auto uit de tegenovergestelde richting hem op dezelfde weghelft tegemoet kwam. Bij de onvermijdelijke aanrijding die ter hoogte van de ‘Blauwe Brug’ volgde, raakte één vrouw lichtgewond. De politie is op zoek naar getuigen, die hebben gezien wat er zich voorafgaande aan de aanrijding heeft afgespeeld. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van Bureau Westland via telefoonnummer 0900-8844.