Persberichten 13 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 13 september 2009

Ruzie om schommel loopt uit de hand

Den Haag - Een ruzie om het gebruik van een schommel in het Van der Vennenpark liep vrijdagmiddag rond 17.00 uur uit op een vechtpartij, waarbij 30 mensen betrokken waren. De betrokkenen maakten allen deel uit van twee families. De ruzie verplaatste zich naar de Van der Neerstraat, toen de ruiten van de auto van één van de betrokkenen ingeslagen werden. Omdat de ruzie veel bekijks trok en de gemoederen erg verhit raakten, zette de politie het Parate Peleton en politiehonden in om de rust in de buurt te doen terugkeren.


Met gepast geweld werden zes mensen aangehouden (twee vrouwen van 37 en 47 jaar, twee jongens van 15 en 18 jaar en twee mannen van 24 en 27 jaar, allen uit Den Haag). De politie onderzoekt de zaak en bemiddelt tussen de beide families, die bij elkaar in de buurt wonen, om herhaling te voorkomen.

Politie neemt stroomstootwapen in beslag

Op de Gaslaan hielden politieagenten vrijdagavond rond 22.30 uur een 20-jarige man aan, die een stroomstootwapen op zak had. Een oplettende getuige belde de politie nadat hij had gezien één of meerdere jongeren uit een groep vermoedelijk met een stroomstootwapen stond te ‘zwaaien’. Daar aangekomen troffen de agenten nog maar één man aan. Hij bleek echter wel degene te zijn die het wapen op zak had. De politieagenten hielden de man aan en namen het wapen in beslag.

Politiehond Frits grijpt inbreker in de kraag

Den Haag – Met behulp van een oplettende getuige én politiehond Frits konden politieagenten zondagochtend 13 september twee inbrekers (38 en 51 jaar uit Den Haag) aanhouden. Om 02.15 uur belde een getuige de politie, omdat hij had gezien dat twee mannen inbraken in een winkel aan de Fahrenheitstraat. De politie ging direct poolshoogte nemen. Terwijl agenten bij de verbroken ruit aan de achterzijde van de winkel stonden, wilden de verdachten – die nog in het pand bleken te zijn - via de voorkant de benen nemen. Één van hen werd direct door een motoragent in de kraag gevat. De andere verdachte rende weg in de richting van de Copernicuslaan. Politiehond Frits, wiens geleider ter assistentie was opgeroepen, ving de man op de Nicolaas Tulpstraat. De verdachte liep hierbij een wond aan zijn been op. Na behandeling in het ziekenhuis werd hij, samen met de andere verdachte, ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

In de berm, tegen verkeersbord en over de kop

Den Haag / Leidschendam – Op de afrit vanaf de rijksweg A4 naar Leidschendam vloog zaterdagavond 12 september om 21.10 uur een auto uit de bocht. Vermoedelijk heeft de bestuurder de macht over het stuur verloren, waardoor de auto in de berm terecht kwam, een verkeersbord ramde en vervolgens twee keer over de kop sloeg. De vier inzittenden, onder wie de bestuurder, kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf. Met in totaal één hechting mocht het viertal (16 t/m 20 jaar uit Leidschendam en Den Haag) na controle het ziekenhuis weer verlaten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Dure grap

Den Haag - Een ontgroeningsopdracht van een studentenvereniging kwam twee 21-jarige Hagenaars zondagavond duur te staan. Het tweetal liep gekleed in uitsluitend een (tot het middel reikende) colbert over de drukke boulevard van Scheveningen. Op dat moment maakten veel gezinnen met kinderen eveneens een wandeling over de Strandweg. Politieagenten deelden de twee 21-jarige Hagenaars daarom buiten het zicht van het publiek mede dat ze waren aangehouden. Nadat de jongens op het politiebureau een bekeuring hadden ontvangen voor Schennisplegen, mochten zij weer naar huis.

Aanrijding

Wassenaar – Op kruising van de N44 en de Zijdeweg botsten zaterdag 12 september rond 12.15 twee auto’s op elkaar. Alle inzittenden konden op eigen kracht uit de auto’s komen. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Welterusten

Voorburg – Op de afrit van de A12 hielden politieagenten zondagavond 12 september 23-jarige Rotterdammer aan voor rijden onder invloed. Een voorbijganger waarschuwde de politie omdat een auto al enige tijd stilstond voor de verkeerslichten aan het einde van de afrit. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen bleek dat de Rotterdammer in slaap gevallen was. Toen hij wakker werd, gaf hij spontaan toe gedronken te hebben. Een blaastest bevestigde dit. De man werd overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na vechtpartij

Monster/Westland – Politieagenten hielden zaterdagavond 12 september rond 20.00 uur vier verdachten aan die betrokken waren bij een vechtpartij op de Molenstraat. De vechtende jongeren vluchten uiteen toen zij de gewaarschuwde politieagenten aan zagen komen. Vier jongens (in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar uit Den Haag) vluchten weg in een auto en worden op de Molenweg aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Auto te water

Maasland/Midden-Delfland – Na een aanrijding op de Oostgaag belandde vrijdagmiddag rond 17.45 uur een 53- jarige automobiliste met haar auto in de sloot. De vrouw raakte van de weg, nadat haar auto licht geraakt was door een andere automobilist, die vanaf een aangrenzende zijweg de Oostweg op wilde rijden en de rechtdoorgaande automobiliste niet had gezien. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond.

Scooterlichtdief

Delft – In de Barbarasteeg betrapten politieagenten zondagochtend rond 04.00 uur een jongen op heterdaad terwijl hij de lichten van scooters sloopte en meenam. In de tas die de jongen bij zich had, zaten nog meer scooterlichten. De 17-jarige Delftenaar is aangehouden.

Politie lost schoten na achtervolging en inrijden op agent

Zoetermeer – Politieagenten hielden zondagochtend 13 september een 18-jarige jongen aan die, na een fikse achtervolging, op een politieagent ingereden is. De agent kon hierbij nog net op tijd wegspringen. Teneinde de jongen aan te kunnen houden heeft de politie enkele schoten gelost. De verdachte raakte hierbij niet gewond.

Politieagenten zagen in de nacht van zaterdag 12 september op zonder 13 september middernacht een auto vanaf de A12 de Afrikaweg oprijden, die in slechte technische staat verkeerde. Zo was een achterlicht en een richtingaanwijzer kapot en reed de auto met een zogenaamd ‘thuiskomertje’ (tijdelijke band). De agenten wilden de bestuurder van de auto hierop aanspreken en gaven hem op de Meerzichtlaan een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht. Ter hoogte van het Laveibos reed de auto het fietspad op en trapte de bestuurder het gaspedaal flink in. Tegen de verkeersrichting in richting op de Voorweg, reed de bestuurder via de Ierlandlaan, de Voorweg en over de randstadrail, het fietspad aan het Overwest op. Daar hadden gealarmeerde politieagenten, waaronder een politiebiker, zich inmiddels opgesteld om een einde te maken aan de gevaarlijke achtervolging. Bij het zien van de politieagent op zijn fiets, minderde de bestuurder van de auto echter geen vaart en reed vol op hem in. De agent kon nog net op tijd wegspringen, maar de auto raakte wel zijn fiets. Hierdoor vloog de auto uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een hek. De drie inzittenden (twee meisjes van 16 en 20 jaar en een 16-jarige jongen, allen uit Zoetermeer) werden direct aangehouden. De bestuurder nam echter de benen en vluchtte het busplatform op. Na twee waarchuwingsschoten, heeft de politie gericht op de verdachte geschoten. Desondanks wist de verdachte in eerste instantie te ontkomen. Direct werd de omgeving afgezet. Met een politiehelicopter en met politiehonden werd een groot onderzoek ingesteld. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen. Onderzoek leidde ertoe dat de 18-jarige verdachte om 05.10 uur alsnog in zijn woning in Zoetermeer werd aangehouden.

Zoals te doen gebruikelijk wordt verder onderzoek verricht naar de precieze toedracht van de incidenten.