Persberichten 15 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 15 september 2009

Vrouw overleden na aanrijding, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een 87-jarige voetgangster uit Den Haag raakte 14 september omstreeks 14.40 uur zwaargewond toen zij onder een tram terecht kwam op de Laan van Meerdervoort met de Waldeck Pyrmontkade. De vrouw overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De toedracht van het ongeluk is nog niet duidelijk, daarom zoekt de politie getuigen. Heeft u de aanrijding zien gebeuren en de politie nog niet gesproken, neemt u dan contact met Bureau Verkeer via 0900-8844.n.



Snorfietser rijdt roekeloos zonder rijbewijs

Den Haag – De politie zag maandag 14 september rond 16.45 uur dat een 19-jarige snorfietser zonder geldig rijbewijs roekeloos door de stad rijden. De 19-jarige verleende op het Plein geen voorrang. Hierop besloten politieagenten hem op zijn gedrag aan te spreken. Zij konden de snorfietser door de drukte in het verkeer pas ter hoogte van de Koningskade een stopteken geven. Ondertussen had de verdachte de tijd om nog meer overtredingen te begaan, zoals het negeren van het rode licht op een gevaarlijke kruising. Hij kon geen geldig rijbewijs of identiteitsbewijs overhandigen. De 19-jarige ontving meerdere bekeuringen.

Inhalen heeft aanrijding met letsel tot gevolg

Den Haag – Een buschauffeur van de HTM moest maandag 14 september rond 18.15 uur op de Troelstrakade vol in de remmen, omdat een automobilist uit de tegengestelde richting hem tegemoet kwam tijdens een inhaalmanoeuvre. Doordat de buschauffeur plotseling vol in de remmen moest, klapte een Haagse 18-jarige automobilist met zijn 19-jarige Haagse passagier achterop de bus. De bestuurder stapte uit zijn voertuig en zakte gelijk in elkaar. De GGD vervoerde hem en zijn passagier met onbekend rug-en nekletsel naar het ziekenhuis. Een getuige had het kenteken van het inhalende voertuig genoteerd. In de bus zaten geen passagiers en de chauffeur kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de zaak.

Verwarde vrouw mishandelt man

Den Haag – Een 30-jarige Haagse vrouw mishandelde in de nacht van maandag op dinsdag 15 september op de Loevesteinlaan een 65-jarige Haagse man. Het slachtoffer verklaarde dat de vrouw hem ineens aanviel. Ze werkte de man naar de grond en bracht hem letsel toe aan het gezicht. De vrouw liep vervolgens midden op de weg en werd bijna aangereden door een bus. De vrouw wilde niet meewerken aan haar aanhouding en stonk behoorlijk naar alcohol. Politieagenten namen haar daarom geboeid mee naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft zich bij een arts onder behandeling laten stellen.

Op gestolen fiets

Den Haag/Loosduinen – Omdat de fiets waarop hij fietste slijpschade vertoonde en er maar een half slot op zat, besloten agenten de fiets van een 54-jarige Hagenaar te onderzoeken. De Hagenaar werd maandagochtend 14 september om 08.18 uur op de Madesteinweg gecontroleerd. Toen de agenten het framenummer natrokken, bleek dat de fiets gestolen was. De Hagenaar werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Winkeldief gezocht

Voorburg – De politie stelt een onderzoek in naar een man, die op maandag 14 september omstreeks 15.45 uur een winkeldiefstal pleegde in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De man haalde een doosje gezichtscrème uit de verpakking en verliet daarmee de winkel zonder die op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. Toen hij daarop door een medewerker van de supermarkt werd aangesproken begon hij te schelden en bedreigde hij het winkelpersoneel. Hij reed vervolgens weg in een personenauto. De politie beschikt over een goed signalement van de verdachte en ook het kenteken van de auto waarin hij wegreed is bekend.

Zonder plaatsbewijs in tram

Voorburg – Een 21-jarige Zoetermeerder verleende geen enkele medewerking nadat hij op maandag 14 september omstreeks 08.45 uur zonder plaatsbewijs in een tram werd aangetroffen. De man weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen en zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden en in het politiebureau gefouilleerd. In een sok van de Zoetermeerder trof de politie een legitimatiebewijs van de man aan. Hij kreeg bekeuringen voor het gebruik maken van het openbaar vervoer zonder plaatsbewijs en het niet op eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs.

Voetganger door auto geschept

Rijswijk – Een 26-jarige vrouw uit Rijswijk werd maandag 14 september om 14.35 uur geschept door een auto op de Burgemeester Elsenlaan. De auto reed in de richting van de Burgemeester Elsenlaan en wilde rechtsaf de Generaal Spoorlaan. Waarschijnlijk zag de automobilist daarbij de fietsster over het hoofd. De Rijswijkse belandde op haar rug op de weg, waarna de ambulance haar met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerde. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Winkeldief met 15 koffiepotten betrapt

Rijswijk – Winkelpersoneel betrapte maandag 14 september om 16.00 uur een 23-jarige winkeldief in een supermarkt aan de Dr H. Colijnlaan.  Hij stal vijftien potten koffie en twee blikjes bier. Politieagenten hielden de man aan hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.