Persberichten 16 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 16 september 2009

Stropers betrapt
Den Haag - Boswachters van de afdeling Leefbaarheid & Toezicht van de gemeente Den Haag hielden maandag 14 september rond 20.45 uur twee Haagse stropers (38 en 71 jaar) aan. De boswachters betrapten de mannen op heterdaad bij het stropen van konijnen met behulp van strikken in de duinen van het Westduinpark.


Zij belden direct de politie die de beide verdachten overbracht naar het politiebureau. Daar werd tegen het duo proces-verbaal opgemaakt. De gemeentelijke boswachters voeren in samenwerking met de politie regelmatig gerichte acties tegen stroperij in de groen- en duingebieden van Den Haag.

Vrouw leent auto en ramt drie geparkeerde auto’s
Den Haag – Een 20-jarige vrouw uit Den Haag probeerde woensdag 16 september om 01.10 uur de dans te ontspringen door niet te reageren op een stopteken van twee agenten. De vrouw reed al slingerend met haar auto op de Grote Marktstraat zonder verlichting. De agenten wilden de automobiliste controleren en gaven haar een stopteken. De vrouw reed door en probeerde op de Elandstraat de politieauto van de weg te drukken. Op de Nieuwe Molstraat raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en ramde drie geparkeerde auto’s. De drie auto’s raakten zwaar beschadigd. De agenten die de vrouw wilden aanhouden stuitten op hevig verzet. Aan het bureau verklaarde de vrouw dat zij, zonder dat hij het wist, de auto van haar vriend had meegenomen. De Haagse zit nog vast voor verhoor.

Onzekere motorrijder zonder rijbewijs
Den Haag – Politieagenten betrapten dinsdag 15 september rond 17.30 uur een 24-jarige motorrijder op het rijden zonder rijbewijs. Ze zagen de verdachte onzeker op een motorfiets over de kruising Rijswijkseweg met de Van Musschenbroekstraat rijden. De motorfiets sloeg drie keer af. Tijdens controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De agenten gaven hem een proces-verbaal.

Veelpleger in de cel
Leidschendam-Voorburg – Een 35-jarige Haagse veelpleger belandde dinsdag 15 september in de cel. De man werd om 14.00 uur betrapt op het moment dat hij met een paar schoenen een winkel aan de Duindoorn wilde verlaten, zonder daarvoor te betalen. Aangezien de man als veelpleger is aangemerkt moest hij direct de cel in. Hij wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Gebleken is dat deze groep daders verantwoordelijk is voor een groot deel van de (vermogens)criminaliteit, en dus een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van de inwoners van Haaglanden. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is één van de mogelijkheden van dit beleid.

15-jarige jongen breekt enkel
Westland/Honselersdijk – Een 15-jarige jongen raakte dinsdag 15 september zwaargewond bij een ongeval op de Mariendijk. De jongen kwam op de kruising met de Vogelaer met zijn fiets in botsing met een vrachtwagen, die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Etten-Leur. Het slachtoffer brak daarbij zijn enkel op meerdere plaatsen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Gestolen auto in gestolen vrachtauto
Westland/Maasdijk – De politie hield dinsdag 15 september om 11.00 uur een 27-jarige Hagenaar aan. De man reed met een vrachtwagen over Rijksweg A20. Politieagenten die de man voor een routinecontrole langs de kant zetten, moesten echter flink aan de bak. Nadat de man zijn vrachtauto had stilgezet, sprong hij namelijk uit de cabine en rende weg. Agenten konden de man achterhalen. Toen kwam al snel de aap uit de mouw. De vrachtauto waarin de man reed bleek te zijn gestolen. Opvallend detail was dat in de gestolen vrachtwagen (met open laadbak) een personenauto stond. Ook deze bleek gestolen te zijn. De man werd dan ook direct aangehouden en zit nog vast.

Toen ging het licht uit
Delft – Op camerabeelden zagen politieagenten dinsdagochten 15 september rond 02.30 uur hoe twee mannen bij het station de verlichting van fietsen wegnamen. Politieagenten hielden de 22-jarige Delftenaren aan op het Westvest. Op het politiebureau kregen ze een bekeuring voor baldadigheid. De verlichting is weer teruggeplaatst op de fietsen.

Verkeerscontrole in 30 km-zone
Delft – Op de Abtswoude hebben politieagenten dinsdagmiddag 15 september in samenwerking met de Werkgroep Veilig Verkeer Tanthof (WVT) een verkeerscontrole gehouden. Tussen 16.00 uur en 17.30 uur werden in de 30 km-zone maar liefst 300 voertuigen gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg bijna het dubbele, namelijk 59 km/uur. 30 bestuurders reden te hard. Zij werden op hun verkeersgedrag aangesproken en kregen een bekeuring.

Politie neemt 98 vaten met grondstoffen drugs in beslag
Pijnacker – Op de Oude Leedeweg nam de politie dinsdagmiddag 15 september maar liefst 98 vaten met grondstoffen voor drugs in beslag.
De politie kwam de partij op het spoor na een tip. Rond 16.00 uur doorzochten politieagenten en narcoticaspecialisten de opslagloods aan de Oude Leedeweg. Behalve de grondstoffen troffen zij ook apparatuur aan, waarmee drugs gemaakt wordt. Alle goederen werden in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie doet onderzoek naar de herkomst en eigenaar van de grondstoffen en apparatuur.

Eerste vuurwerk is binnen
Zoetermeer - Het Regionaal Milieuteam (RMT) van Politie Haaglanden trof dinsdag 15 september naar aanleiding van een tip in een woning aan de Fivelingo te Zoetermeer ruim 80 kilo vuurwerk aan. De 20-jarige eigenaar van het vuurwerk kon direct worden aangehouden.  Het vuurwerk bestond uit o.a. Chinese rollen, strijkers en Flowerbeds. Het vuurwerk, dat vermoedelijk uit België kwam, namen de agenten in beslag. Illegaal vuurwerk zorgt jaarlijks voor veel schade. De kans op letsel bij het afsteken van illegaal vuurwerk is bovendien groot. Om dat te voorkomen wil de politie graag gebeld worden, wanneer er sprake is van illegaal vuurwerkopslag. Bellen kan via de Meldlijn van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie houdt twee verdachten straatroof aan
Zoetermeer – Kort na een straatroof op de Dunantstraat hielden politieagenten twee verdachten aan. Rond middernacht, van dinsdag 15 op woensdag 16 september, werd een 51-jarige vrouw daar beroofd van haar tas. De twee verdachten met een hond, waren vervolgens richting Kruiswater gelopen. Politieagenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Meerzichtlaan zagen zij al snel een tweetal lopen, dat aan de signalementen van de straatrovers voldeed. Bij het zien van de politie, vluchtten de twee jongens de bosjes in. Op het Bredewater werden zij (17 en 18 jaar uit Zoetermeer) alsnog aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.